Quantcast

Baltijos jūroje – tiksinti bomba: gresia net ekologinė katastrofa

  • Teksto dydis:

Iš Baltijos jūroje prie Lenkijos krantų per karą nuskandinto vokiečių tanklaivio išsilieję degalai gali sukelti ekologinę katastrofą Gdansko įlankos pakrantėje, pranešė Karaliaučiaus lenkų kultūros centras, remdamasis šalies žiniasklaida.

Narai ir mokslininkai, ištyrę Gdansko įlankos dugne esantį per Antrąjį pasaulinį karą nuskandintą vokiečių tanklaivį "Franken", nustatė jo korpusas smarkiai surūdijęs: jo dangos, buvusios 10-12 mm storio, apie septynis milimetrus jau sugraužė rūdys.

"Plienas virsta rūdimis. Laivo korpusas subyrės; tai laiko klausimas", – sakoma pranešime.

Ekspertai apskaičiavo, kad 1945 metų balandį sovietų bombonešių netoli Helio nerijos nuskandintame tanklaivyje yra likę apie 1,5 milijono litrų degalų, ir prognozuoja, kad didelio masto nuotėkis gali įvykti per ateinančius 10 metų.

"Tai bus ekologinė katastrofa", – įspėjo centras. 

Nuogąstaujama, kad išsilieję degalai gali sukelti taršos pavojų visiems Lenkijai priklausantiems Gdansko įlankos paplūdimiams nuo sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi iki Helio nerijos. 

Kaliningrado srities aplinkosaugininkų manymu, didelė tarša Gdansko įlankoje gali sukelti rimtų padarinių ir Rusijos pusėje. Gali nukentėti Aistmarių nerijos paplūdimiai bei Baltijos jūros pakrantė prie Baltijsko (Piliavos) ir Jantarno (Palmininkų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lenkiukai dėl smulkmės verkia; RIMTA grėsmė tai Baltijoje nuskandintas cheminis ginklas.

jie

jie portretas
Rusenai nuskandino tai dabar tegul ir istraukia o islaidas merkelis tegul sumoka is dujo vamzdzio po baltijos dugnu

Anonimas

Anonimas portretas
Tavo rusai silpnapročiai o tos idiotas kaip tu tik ir gali taip galvoti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių