Quantcast

Baltarusijoje paauglys nudūrė mokytoją ir moksleivį, sužeidė dar du mokinius

  • Teksto dydis:

Vidurio Baltarusijoje vienas moksleivis pirmadienį nudūrė mokytoją ir kitą mokinį, taip pat sužeidė dar du nepilnamečius, pranešė pareigūnai.

Vidaus reikalų ministerija informavo, kad pranešimas apie incidentą, įvykusį vienoje vidurinėje mokykloje maždaug už 65 km į pietvakarius nuo Minsko esančiame Stolpcų mieste, buvo gautas 8 val. 5 min. vietos (7 val. 5 min. Lietuvos) laiku.

„Mokinys... peiliu sužalojo mokytoją ir tris moksleivius. Mokytoja ir vienas iš sužeistų paauglių mirė, dar du nepilnamečiai buvo skubiai išvežti į ligoninę“, – sakoma VRM pranešime.

2003 metais gimęs įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos, bet vėliau buvo sulaikytas milicijos.

Baltarusijos tyrimų komitetas nurodė, kad jaunuolis puolė žmones peiliu „staiga kilus konfliktui“.

„Preliminariai nustatyta, kad 15-metis paauglys atvyko į mokyklą, paliko kabinete kuprinę ir išėjo. Kiek vėliau jis sugrįžo ir smogė peiliu 50 metų istorijos ir sociologijos mokytojai, o po to – dviem ją gynusiems bendraklasiams“, – informavo Tyrimų komiteto atstovai.

Pasak jų moteris mirė įvykio vietoje, o sužeisti 15 ir 16 metų mokiniai buvo hospitalizuoti, bet pavojaus jų gyvybei nėra.

Pasak teisėsaugos institucijos, po incidento paauglys išėjo iš klasės ir įėjo į kitą kabinetą, kur mirtinai subadė vieną 17-metį vienuoliktoką. Tuomet įtariamasis paliko mokyklą ir pamėgino sprukti iš įvykio vietos.

„Sulaikius paauglį buvo aptiktas įtariamas nusikaltimo įrankis – peilis“, – konstatavo Tyrimų komitetas.

Dėl šio tragiško incidento pradėtas baudžiamasis tyrimas.

Tyrėjai atliko kratų ir apžiūrėjo paauglio namus, kur konfiskavo kompiuterinės technikos ir kitos elektronikos. Šiuo metu apklausiami liudininkai ir mokinio tėvai.

„Tyrėjai prašys prokuroro skirti įtariamajam kardomųjų priemonių“, – pažymėjo Tyrimo komitetas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių