Quantcast

Astravo AE – nauji mirtini incidentai?

  • Teksto dydis:

Baltarusija neigia pranešimus apie naujus žmonių mirtimi pasibaigusius incidentus Astravo atominės elektrinės (AE) statybos aikštelėje.

„Mirtimis pasibaigusių incidentų, taip pat sunkias pasekmes sukėlusių nelaimingų atsitikimų, tokių kaip kritimas iš didelio aukščio, 2017 metais statybos aikštelėje nebuvo“, – pranešė Baltarusijos AE spaudos tarnyba, kurią cituoja agentūra „Interfax“.

Pasak pranešimo, įmonė sulaukia klausimų dėl internete pasklidusios informacijos apie naujus incidentus Astravo AE – neva dėl dviejų suvirintojų žūties, sprogus dujų įrenginiui, taip pat dėl montuotojo, kuris, kritęs iš didelio aukščio, mirtinai susižalojo.

Keli Baltarusijos interneto portalai apie mirtimi pabaigusius naujus incidentus AE pranešė liepos 20-ąją.

„Žuvo du žmonės. Virino kažkokią konstrukciją, įvyko sprogimas, ir abu buvo mirtinai sužaloti. Jie ne iš Astravo rajono, komandiruoti nežinia iš kur, nes čia dirba žmonės ir iš Gardino, ir iš Vitebsko, ir iš Mogiliovo sričių – iš visos Baltarusijos atvyksta. O kiek anksčiau buvo – sprogęs balionas mirtinai sužalojo žmogų“, – portalas svaboda.org citavo neįvardijamą liudininką.

Taip pat skelbiama apie neseniai įvykusį dar vieną incidentą – į ligoninę iš būsimos branduolinės jėgainės vietos be sąmonės buvo atgabentas sunkiai sužalotas statybininkas - jis, kaip spėjama, neišgyveno.

Astravo AE statybose nuolat įvyksta didesnių ar mažesnių incidentų, kai kurie jų baigiasi tragiškai. Kelis tokius įvykius pernai Minskas oficialiai patvirtino tik praėjus keliems mėnesiams po jų.

Nuolatiniai incidentai vos 50 kilometrų nuo Vilniaus statomoje Astravo atominėje elektrinėje Lietuvai kelia abejonių dėl jėgainės saugumo. Jėgainėje bus įrengti du reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Pirmąjį reaktorių planuojama įjungti 2019-aisiais, o antrąjį – 2020 metais. Baltarusija tikina elektrinę statanti saugiai.


Šiame straipsnyje: Astravo AEincidentaiBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Bobučių gandus čia rašinėja apie tą Astravą. Pavydi, kad patys nieko nesugeba pastatyti, tai ir kiauksi kaip šunyčiai...

Brk,

Brk, portretas
Del atomines Lietuviai ne i uzsienius bega, o i Kauna. Kaune nek. turto kainos greitai lenks Vilnias kainas.

emigrants

emigrants portretas
kokioje šalyje būnu, tai pilni miestai bokštinių kranų, visur vyksta statybos, pilnos gatvės statybinių mašinų, o Lietuvoje statybos retenybė, gal net veikiančių kranų tiek, kiek vien tik prie Astravo atominės, o juk susižeidžiama tik tada kai dirbama, ar būtina žurnaliūgom prikaišioti tiems kas dirba, dar su ironija, nors manau, kad atominė taip arti Vilniaus, tai žiauriai blogai, pastovi būsima grėsmė
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių