Quantcast

Australijoje nuo mirtinai pavojingų medūzų nukentėjo daugiau nei 20 žmonių

Australijos Kvinslando valstijoje į ligonines nugabenti 22 žmonės, nukentėję nuo nuodingų Irukandžio medūzų. Tai antradienį pranešė televizijos kanalas NBC.

Australijos konsultacijų medūzų klausimais tarnybos (AMSAS) duomenimis, per pirmąją šių metų savaitę nukentėjusių žmonių skaičius daugiau kaip dvigubai viršija vidutinį pastarųjų 10 metų rodiklį. „Daug mirtinai pavojingų Irukandžio medūzų paprastai galima aptikti atogrąžų vandenyse į šiaurę nuo Australijos, bet dabar oro sąlygos tokios, kad šiltas vanduo vilioja jas į pietus, prie mūsų krantų, ir kol kas viskas byloja, kad mūsų laukia labai blogi metai“, - sako AMSAS direktorė Lisa-ann Gershwin.

Pranešama, kad nuodingų medūzų tiesiog knibžda palei visą pietinę Kvinslando valstijos pakrantę. Praėjusį sekmadienį gelbėtojai uždarė dalį paplūdimių Gold Kosto, Kulangatos ir Sanšain Kosto miestuose. Įspėjimai apie pavojų buvo paskelbti visuose paplūdimiuose Freizerio saloje, Vitsandeise ir Kernso rajone.

Irukandžio medūzos - mirtinai nuodingų Ramiojo vandenyno medūzų grupės atstovės, jos laikomos vienomis iš nuodingiausių gyvų būtybių pasaulyje. Suaugusi Irukandžio medūza panaši į skaidrų balkšvą varpelį, ne didesnį kaip 2 centimetrai. Ji turi keturis plonus, beveik permatomus čiuptuvus, kurių ilgis - nuo kelių milimetrų iki 1 metro, padengtus dilgiosiomis ląstelėmis. Nuodai žmogui sukelia visą grandinę paralitinių efektų, vadinamų Irukandžio sindromu, kuris gali tapti mirties priežastimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Gerai parodo tuos zmones kuriuos nudegina meduzos .bet tu plemu nelieka nors sako ,kad jie liks visa gyvenima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių