Quantcast

Atėnų Akropolyje per žaibo smūgį sužeisti keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Atėnuose keturi žmonės trečiadienį nukentėjo žaibui smogus į Akropolio kompleksą, pranešė Graikijos kultūros ministerija.

Žaibui pataikius į perkūnsargį netoli nedidelės Erechtėjono šventyklos, esančios į šiaurę nuo garsiosios Partenono šventovės, buvo sužeisi du turistai ir du graikai, naujienų agentūrai AFP sakė viena ministerijos atstovė.

Vietos greitosios pagalbos tarnyba anksčiau buvo pranešusi, kad žaibas smogė Akropolio muziejaus bilietų kasai.

Nukentėję užsieniečiai yra jaunesnis kaip 30 metų vyras iš Pietų Korėjos ir panašaus amžiaus moteris iš Skandinavijos. Jie buvo tik lengvai sužeisti ir patikrinus sveikatos būklę paliko ligoninę, sakė atstovė.

Per incidentą pažirusios stiklo šukės sužeidė du komplekso darbuotojus graikus - jie buvo dėl visa pikta hospitalizuoti, pridūrė Kultūros ministerijos atstovė.

Pačiam antikiniam Akropolio kompleksui žalos nebuvo padaryta, bet jis buvo uždarytas iki ketvirtadienio, nes dėl žaibo iškrovos išsijungė elektros tiekimas ir sugedo lankytojų įleidimo sistema.

Atėnų istoriniame centre ant Akropolio kalbos stūksanti Partenono šventykla buvo pastatyta Graikijos klasikiniu antikos laikotarpiu – V šimtmetyje prieš mūsų erą. Ji yra vienas daugiausiais turistų pritraukiančių objektų pasaulyje.

Pastarosiomis dienomis Atėnuose ne kartą siautė smarkios audros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nusilenkim Dievui Perkūnui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių