Quantcast

Alpėse ieškoma kelias dienas dingusio vokiečių milijardieriaus

  • Teksto dydis:

Šveicarijos ir Italijos tarnybos trečiadienį Alpėse ieškojo vieno vokiečių milijardieriaus, nuo praeito savaitgalio negrįžusio iš slidinėjimo išvykos prie Materhorno viršukalnės.

Mažmeninės prekybos imperijos „Tengelmann“ paveldėtojas Karlas-Erivanas Haubas (Karlas Erivanas Haubas) dingo išvykęs treniruotis netoli garsiosios Šveicarijos viršukalnės, esančios prie sienos su Italija.

„Tengelmann“ atstovė Sieglinde Schuchardt (Zyglindė Šuchart) trečiadienį sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad apie 58 metų verslininko likimą kol kas jokių žinių neturima. Pasak jos, K.-E. Haubas yra patyręs slidininkas ir alpinistas.

Šveicarijos dienraštis „Blick“ nurodė, kad 58 metų K.-E. Haubo šeima paskelbė pavojų, kai verslininkas šeštadienio popietę negrįžo į viešbutį Cerma kalnų kurorte.

Italijos Aostos slėnio kalnų gelbėtojų tarnybos vadovas Adriano Favre (Adrianas Favrė) sakė „Blick“, kad antradienį Italijos pusėje dirbančiai šešių žmonių grupei paieškas teko sustabdyti dėl didelio lavinų pavojaus ir nepalankių orų.

Pasak A. Favre, K.-E. Haubas dingo slidinėdamas vienas. Kadangi rajone, kuriame jis dingo, esama ledynų, gali būti, kad verslininkas įkrito į ledo plyšį, rašo „Blick“.

„Šeima suteikė paieškų komandoms prieigą prie neribotų išteklių“, – laikraščiui sakė A. Favre, „tačiau esant dabartinėms sąlygomis jie beverčiai“.

Šveicarų gelbėjimo tarnyba „Air Zermatt“ sakė iki trečiadienio ryto naujos informacijos negavusi, bet paieškos tęsiamos.

„Ten dirbančios paieškų komandos daro viską, ką gali“, – naujienų agentūrai AFP sakė S. Schuchardt .

„Mano brolis – labai patyręs kalnų slidininkas ir alpinistas, todėl kad ir kiek laiko būtų praėję (po jo dingimo), neprarandame vilties jį greitai surasti“, – sakoma „Tengelmann“ bendrasavininkio Christiano Haubo (Kristiano Haubo) pranešime darbuotojams, gautame Vokietijos verslo dienraščio „Handelsblatt“.

„Prašau, laikykit sukryžiavę pirštus, kad greitai rastume mano brolį“, – pridūrė jis.

K.-E. Haubas žygį pradėjo 3,8 km aukštyje ant apledėjusios Mažojo Materhorno viršukalnės. Šis kalnas yra aukščiausia lynų keliu pasiekiama viršūnė Europoje.

„Blick“ nurodė, kad verslininkas ruošėsi balandžio 17-ąją turinčioms vykti alpinizmo ir kalnų slidinėjimo varžyboms „Patrouille“, organizuojamoms Šveicarijos kariuomenės.

Jungtinėse Valstijose gimęs K.-E. Haubas ir jo brolis Christianas „Tengelmann“ kompanijai vadovauja nuo 2000 metų. Šeimos kapitalas vertinamas daugiau kaip 3 mlrd. eurų.

„Tengelmann“ pagrindinės verslo sritys yra „pasidaryk pats“ tipo prekybos centrų tinklas „Obi“, taip pat drabužių parduotuvių tinklas KiK. Įmonei taip pat priklauso didelė dalis mažų kainų parduotuvių tinklo „Netto“ ir prekybos internetu bendrovės „Zalando“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Būtina pranešti visam PASAULIUI, kad ŽEMĖS ŠIAURINIAM AŠIGALIUI KRYPSTANT Į SAULĘ, NUOLAT Į SAULĘ KRYPSTA IR ŠIAURINIAI KALNŲ ŠLAITAI!!! O tai reiškia, kad ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE VIS INTENSYVIAU TIRPSTA IR TIRPS SNIEGYNAI IR LEDYNAI!!! Anot SENOJO TESTAMENTO, ŠIAURINAME Žemės pusrutulyje palaipsniui įsiviešpataus ADOMO ir JIEVOS SŪNŪS ABELIS bei KAINAS! Abelis simbolizavo nuošliaužas nuo kalnų, Kainas - MIKRO - TVANĄ!!! Į SENASIS TESTAMENTAS YRA MŪSŲ PROTĖVIŲ IŠMINTIES IR INFORMACIJOS, IŠ TOLIMOSIOS PRAEITIES, SĄVADAS!!! LAIKAS MOKSLININKAMS į šį SĄVADĄ PAŽVELGTI ne per ŽYDŲ, BET bet per ŠIO TESTAMENTO KŪRĖJŲ - LIETUVIŲ KALBOS PRIZMĘ !!!

.

. portretas
vargo nematė, adrenalino pasiilgo...

Anonimas

Anonimas portretas
Vienu adrenalino vergu daugiau ar mažiau.. o man tai kas ? .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių