Quantcast

Per 40 užsakomųjų žmogžudysčių įvykdęs vyras išduotas Rusijai

  • Teksto dydis:

Austrija išdavė Maskvai vienos stambios nusikalstamos grupuotės vadeivą Austrija išdavė Maskvai vienos stambios nusikalstamos grupuotės vadeivą Aslaną Gagijevą, kaltinamą įvykdžius per 40 užsakomųjų žmogžudysčių, trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Volk.ą, kaltinamą įvykdžius per 40 užsakomųjų žmogžudysčių, trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Volk.

„Šiandien... iš Vienos į Maskvą buvo perduotas 1971 metais gimęs Aslanas Gagijevas, kaltinamas įvykdžius nusikaltimų, numatytų šiais straipsniais: „Nusikalstamos grupuotės organizavimas“, „Banditizmas“, „Žmogžudystė“, „Neteisėtas ginklo įsigijimas ar pardavimas“ ir „Sukčiavimas“, – sakė I. Volk.

Ji pridūrė, kad A. Gagijevas prisidėjęs prie dešimties užsakomųjų žmogžudysčių; tarp jų aukų buvo teisėsaugos institucijų vadovų, įtakingų valdininkų ir žinomų verslininkų.

„A. Gagijevui pavyko pasislėpti; jis buvo ieškomas nuo 2014 metų spalio. 2015 metų sausį jis buvo sulaikytas Austrijos Respublikoje. Vienos oro uoste Aslanas Gagijevas buvo perduotas (Rusijos teisėsaugai). Jis bus specialiąja palyda nuskraidintas į Maskvą“, – nurodė I. Volk.

Įtariamojo įkurta ir vadovauta nusikalstama organizacija pradėjo savo veiklą 2004 metais ir turėjo daugiau kaip 50 narių. Jie kaltinami Maskvoje, Pamaskvėje ir Šiaurės Osetijoje įvykdę daugiau kaip 40 žmogžudysčių ir pasikėsinimų nužudyti teisėsaugos pareigūnus.

Daugiau nei dešimčiai grupuotės narių skirtos ilgos laisvės atėmimo bausmės, o vienos šiam susivienijimui priklausančios gaujos vadeiva Olegas Gagijevas nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Kai kurie grupuotės atstovai yra sulaikyti, dar 12 ieško federalinė ir tarptautinė teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be gailescio

be gailescio portretas
azijatus teroristus ---auksciause bausme!karti juos be gailescio ,kaip jie zudo ne ju religijos zmones.zudikams mirtis.

Lietuvė

Lietuvė portretas
Kas atsitiko su rašyba! Labai juokinga!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių