Quantcast

Žinomas Tibeto režisierius po kinų policijos sulaikymo atsidūrė ligoninėje

  • Teksto dydis:

Kinijoje policija sulaikė pasaulyje pripažintą tibetiečių kino režisierių, kuris galiausiai atsidūrė ligoninėje, trečiadienį pranešė pareigūnai ir filmo kūrėjo kolegos.

Pema Tsedeną (Pemą Cedeną), kurio naujausias filmas „Tharlo“ apkeliavo pasaulio kino festivalius, policija sulaikė šeštadienį Siningo oro uoste, jo gimtojoje Činghajaus provincijoje, sakoma Kinijos kino režisierių gildijos pranešime.

Jis buvo sulaikytas dėl nedidelio incidento su vietos policija, (kuris kilo) dėl bagažo, nurodė Kolumbijos universiteto Šiuolaikinio Tibeto studijų programos vadovas Robertas Barnettas (Robertas Barnetas).

P. Tsedeną, kuris serga diabetu, buvo nurodyta sulaikyti penkioms paroms, jis patyrė svaigimo priepuolius, parašė R. Barnettas tinkle „Twitter“. Pasak jo, pirmadienį iš policijos režisierius buvo perkeltas į ligoninę.

P. Tsedeno 2005 metais sukurtas filmas „The Silent Holy Stones“ buvo pirma pilno metražo juosta, visa sukurta Tibete.

Jo darbuose dažnai matoma tradicinio tibetiečių gyvenimo ir šiuolaikinio pasaulio priešprieša, atsiskleidžia paties režisieriaus, tarptautiniuose festivaliuose žinomo klajoklių sūnaus, gyvenimo metamorfozė.

Siningo policija pranešė, kad P. Tsedenas nepakluso jų nurodymams, kai bandė sugrįžti į bagažo atsiėmimo skyrių, nors jau buvo iš jo išėjęs.

P. Tsedenui teko vieną naktį praleisti sulaikymo centre, o kitą dieną jis pranešė, kad blogai jaučiasi, sakė policijos atstovė. Ji pridūrė, jog tada sulaikytasis buvo nuvežtas į ligoninę, kurioje dabar yra gydomas dėl aukšto kraujospūdžio ir padidėjusio cukraus kiekio kraujyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių