Quantcast

Vietnamo ryžių lauke nukritus mokomajam lėktuvui žuvo pilotas

  • Teksto dydis:

Vietnamietis pilotas stažuotojas žuvo, kai jo valdomas mokomasis karo lėktuvas sudužo ryžių lauke, penktadienį pranešė vienas pareigūnas ir pridūrė, kad tai jau trečia gyvybę nusinešusi karinio lėktuvo avarija nuo birželio mėnesio.

Lėktuve, kuris nukrito pietų centriniame Vietname, buvo tik pilotas, pranešė šalies gynybos ministerija per valstybės valdomą televizijos kanalą.

Mokomasis karo lėktuvas L-39 priklausė karinių pajėgų pilotų mokyklai, įsikūrusiai netoli nelaimės vietos Fu Jeno provincijoje, naujienų agentūrai AFP sakė šios provincijos liaudies komiteto vyriausiasis administratorius.

„Per mokomąjį skrydį lėktuvas nukrito į ryžių lauką, o lėktuve buvęs stažuotojas žuvo“, – sakė Ho Thi Nguyen Thao (Ho Ti Ngujen Taun).

Nors Vietnamo civilinės aviacijos sektorius yra gana saugus, karinėje aviacijoje paskutiniu metu yra pasitaikiusios kelios avarijos.

Birželį mokomuoju karo lėktuvu skridę du pilotai per mokomąją misiją sudaužė lėktuvą šalia šiaurinės Nge Ano provincijos krantų ir tik vienas iš pilotų išgyveno.

Po kelių dienų paleistas karinis paieškų lėktuvas, kuriuo buvo ieškoma prarasto ryšio su dingusiu pilotu. Lėktuvas vėliau rastas sudužęs, o visi devyni jame buvę žmonės žuvo.

Viena iš baisiausių pastarųjų metų avarijų įvyko 2014 metų liepą, kai Vietnamo sostinėje Hanojuje per mokymus sudužus rusų gamybos malūnsparniui Mi-171 žuvo 19 žmonių.

Komunistinis Vietnamas, kilus nesutarimams su Pekinu dėl ginčijamos teritorijos Pietų Kinijos jūroje, siekia atnaujinti savo beveik vien tik rusų gamybos karinę techniką.

Kyla vis didesnis Vietnamo susidomėjimas Vakarų šalių gamybos karine technika, ypač JAV, nes šios šalies prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) po savo vizito Vietname gegužę nutraukė Šaltojo karo eros draudimą pardavinėti karinę techniką šiai šaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių