Quantcast

Venesueloje mirė trys Zikos virusu užsikrėtę žmonės

  • Teksto dydis:

Venesueloje mirė trys žmonės, kuriems, kaip manoma, išsivystė su Zikos viruso infekcija susijusios komplikacijos.

Tai ketvirtadienį pranešė prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras), paskelbdamas apie pirmuosius mirties atvejus šalyje, galbūt susijusius su tuo uodų platinamu virusu.

Kalbėdamas per nacionalinę televiziją N.Maduro sakė, kad šioje Pietų Amerikos šalyje oficialiai patvirtinti 319 užsikrėtimo Zikos virusu atvejų.

„Deja, šalyje nuo Zikos mirė trys žmonės“, – nurodė jis.

N.Maduro pažymėjo, kad komplikacijos išsivystė dar 68-iems Zikos virusu užsikrėtusiems pacientams, kuriems dabar taikoma „intensyvi terapija“. Prezidentas sakė, kad šalis turi vaistų, reikalingų tiems žmonėms gydyti.

Nepateikdamas išsamesnių detalių, šalies vadovas nurodė, kad nuo lapkričio 5-osios iki vasario 8-osios Venesueloje užfiksuoti 5 221 įtariamas užsikrėtimo Zikos virusu atvejis.

N.Maduro šią informaciją paskelbė tuo metu, kai kitos Pietų Amerikos šalys didina pastangas pažaboti virusą, kuris, kaip manoma sukelia besivystančio vaisiaus smegenų pažeidimus.

Daugumai Zikos virusu užsikrėtusių žmonių pasireiškia tik lengvi simptomai, tačiau šis protrūkis siejamas su kūdikių mikrocefalijos, dėl kurios jų galvos ir smegenys vystosi pernelyg lėtai, staigiu pagausėjimu.

Manoma, kad tuos apsigimimus lemia Zikos virusas, pasklidęs besilaukiančios motinos organizme, tačiau ši prielaida kol kas nėra patvirtinta mokslinių tyrimų.

Brazilija yra labiausiai šio protrūkio paveikta šalis: nuo 2015 metų pradžios Zikos viruso infekcija čia diagnozuota 1,5 mln. žmonių.

Patvirtintų užsikrėtimo atvejų užfiksuota iš viso 26-iose šalyse, o Amerikoje ji yra išplitusi nuo Meksikos iki Paragvajaus, nurodė Amerikos sveikatos apsaugos organizacija.

Jokių vaistų arba vakcinų nuo Zikos viruso kol kas nėra sukurta.


Šiame straipsnyje: Zikos virusasZikaVenesuela

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių