Quantcast

Užpultas JAV ambasadorius atsigauna po išpuolio, kuriuo džiaugiasi Šiaurės Korėja

  • Teksto dydis:

JAV ambasadorius prie Pietų Korėjos Markas Lippertas (Markas Lipertas), kuriam peiliu ginkluotas užpuolikas ketvirtadienį sužalojo veidą ir ranką, atsigauna po jam atliktos operacijos.

Jungtinės Valstijos pasmerkė „smurto išpuolį“, po kurio smarkiai kraujuojantis diplomatas buvo išvežtas į ligoninę. Medikai jo būklę apibūdino kaip „stabilią“ ir atliko dvi su puse valandos trukusią giliai supjaustyto dešiniojo žando operaciją, kuriam susiūti prireikė 80 dygsnių.

Grasinimai niekada neišgąsdins Jungtinių Amerikos Valstijų, pasakė ketvirtadienį valstybės Johnas Kerry (Džonas Keris).

„Jungtinių Amerikos Valstijų niekad neišgąsdins grasinimai... Mes liksime pasiryžę, kaip ir visada, siekti to, ką mes laikome mūsų šalies interesais“, – sakė J.Kerry žurnalistams lankydamasis Saudo Arabijoje.

Incidento liudininkai pasakojo, kad vyras, kuris laikė 25 centimetrų ilgio peilį paslėptą dešinėje rankoje, smogė M.Lippertui per oficialius pusryčius Sedžongo kultūros institute Seulo centre.

Policija įvardijo užpuoliką kaip 55 metų Kim Ki-jongą (Kim Kičeną), kuris iš karto buvo pareigūnų pargriautas ant žemės ir nuvežtas į policijos areštinę.

Puldamas ambasadorių Kim Ki-jongas pasisakė už padalinto Korėjos pusiasalio sujungimą, o vėliau išsakė protestą prieš šiuo metu vykstančias JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas.

Tuo metu trumpame Šiaurės Korėjos oficialios naujienų agentūros KCNA pranešime šis išpuolis pavadintas „teisinga bausme“ ir akivaizdaus „pasipriešinimo išraiška“, kuri atspindi Pietų Korėjos visuomenės nepritarimą pratyboms, vykstančioms nepaisant griežto Pchenjano nepritarimo.

Policijai Kim Ki-jongas žinomas kaip kairiųjų pažiūrų nacionalistas, kuriam anksčiau buvo skirta dvejų metų lygtinio laisvės atėmimo bausmė dėl to, kad 2010 metais sviedė akmenį į Japonijos ambasadorių.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip 42 metų ambasadorius buvo vedamas iš kultūros instituto pastato, susiėmęs už kraujuojančio dešiniojo skruosto, o kita jo ranka ir drabužiai taip pat buvo kruvini.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių