Quantcast

Po 12 žmonių žūties paliaubos Ukrainoje – abejotinos

  • Teksto dydis:

Netvirtoms paliauboms tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos kariškių pirmadienį iškilo pavojus: pranešta, kad suintensyvėjus kovoms neramiuose Rytų Ukrainos regionuose žuvo 12 karių ir civilių gyventojų.

Praėjus savaitei po derybų Baltarusijos sostinėje Minske, kai buvo sudarytas susitarimas dėl ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės bei karių atitraukimo nuo fronto linijos, ilgalaikis sprendimas šiam konfliktui, kuris jau pareikalavo daugiau kaip 3,2 tūkst. gyvybių, neatrodo bent kiek priartėjęs.

Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad separatistai per pastarąsias 24 val. nužudė devynis karius. Kai kurie jų žuvo per separatistų ataką prieš šarvuotį, kuriuo važiavo ukrainiečių desantininkai.

Pagrindiniame separatistų bastione Donecke žuvo trys civiliai gyventojai, pranešė miesto rotušė.

Praėjusią savaitę į Rytų Ukrainą atvyko Rusijos armijos delegacija iš maždaug 70 žmonių, vadovaujama Rusijos sausumos pajėgų vado pavaduotojo Aleksandro Lencovo.
Keli delegacijos nariai nuvyko į Donecką paraginti separatistų gerbti paliaubas.

„Įtikinsime (separatistus), pasinaudosime argumentais ... Tai – svarbiausias dalykas“, – savaitgalį Ukrainos televizijai sakė A.Lencovas. Tai retos viešos Rusijos pajėgų vadų pastabos.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pabrėžė, kad armija kovos toliau, jei separatistai nenutrauks ugnies.

„Per 100 dienų mes išgelbėjome ir sustiprinome valstybę“, – sekmadienį sakė jis, sakydamas kalbą savo pirmųjų 100 dienų šiame poste kalbą. Prezidentas pridūrė, kad armija šalies rytuose sukūrė „patikimą fronto liniją“.


Šiame straipsnyje: Doneckaskaras UkrainojeUkrainaseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

algisss

algisss portretas
Taika ir draugystė nugalės.

faktas

faktas  portretas
Paliaubų kaip tokių niekada ir nebuvo. Rusų pusė jokių susitarimų niekada nesilaikė.

AAAA

AAAA portretas
Ar BNS skiria žodžius "sukilėlis" ir "maištininkas"? Panašu, kad neskiria. Mažaraščiai arba dar blogiau ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių