Quantcast

Ukrainos prezidentas: Rusija gali užpulti Suomiją ir Baltijos šalis

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį pareiškė, kad nesustabdžius Rusijos Ukrainoje, ji gali užpulti Suomiją ir Baltijos šalis.

„Ar Suomijos užpuolimas yra įmanomas? Taip, ir Suomija tai žino. Ar Baltijos šalių užpuolimas įmanomas? Taip“, - interviu Prancūzijos radijui RFI sakė P.Porošenka.

Pasak jo, Ukraina šiuo metu kovoja ne tik už savo šalies nepriklausomybę, bet ir už „viso Europos žemyno laisvę ir saugumą“.

Kaltina V. Putiną gviešiantis „visos Europos“

Ukrainos prezidentas apkaltino Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, kad jis gviešiasi užimti „visą Europą“ ir galbūt dabar yra nusitaikęs į Suomiją bei Baltijos šalis.

„Putinas nori eiti tiek, kiek mes jam leisime – ne vien Ukrainoje, bet ir visoje Europoje“, – P.Porošenka sakė duodamas interviu Prancūzijos radijui RFI.

„Jeigu būtumėt manęs to paklausę prieš dvejus metus, būčiau sakęs, kad tai neįmanoma, nes visa pokario saugumo sistema to neleistų, – aiškino jis. – Bet jeigu paklaustumėt šiandien... Deja, viskas yra įmanoma, nes Krymo ir Ukrainos rytinės dalies aneksija ... rodo, kad galima sudaužyti pasaulio saugumo sistemą.“

P.Porošenka teigė, kad tebesitęsianti kova su Rusijos palaikomais separatistais Ukrainos rytuose turėtų būti laikoma kova dėl visos Europos.

„Ar Suomijos puolimas galimas? – Taip, ir Suomija tai žino. Ar ataka prieš Baltijos šalis įmanoma? – Taip“, – pridūrė jis.

„Kalbant apie kautynes mano šalies rytuose ... mes kaunamės ne vien dėl mano šalies nepriklausomybės ir suverenumo – mes kaunamės už demokratiją; mes kaunamės už viso Europos žemyno laisvę ir saugumą“, – pabrėžė Ukrainos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nacionalistas

nacionalistas portretas
choholiskas fasistinis sokoladinis Parsiukas vagia 10 kartu daugiau negu nuverstas Janukovicius.

Anonimas

Anonimas portretas
nu ir nenormalus aceit ukrainos prezidentas jam reiktu vaziuoti ipcichikos ligonine durnelis ka salyje jis pridare siaubas

va taip.

va taip. portretas
Visai nusigere sunsnukis ant privogtu pinigu,laikas kartis.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių