Quantcast

Ukrainos premjeras dėl lėktuvo numušimo kaltina Rusijos slaptąją tarnybą

  • Teksto dydis:

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas antradienį apkaltino Rusijos slaptąją tarnybą dėl oro bendrovės „Malaysian Airlines“ reiso MH17 lėktuvo numušimo virš separatistų kontroliuojamos teritorijos Rytų Ukrainoje praėjusiais metais.

„Aš asmeniškai neabejoju, kad tai buvo Rusijos specialiųjų tarnybų suplanuota operacija, kurios tikslas buvo numušti civilinį lainerį“, – sakė A.Jaceniukas ministrų kabineto susitikime, kurį transliavo televizija.

„Taip pat nėra abejonės, kad girti separatistai nežino, kaip naudotis tomis „Buk“ sistemomis“, – sakė A.Jaceniukas, kalbėdamas apie raketą, kuri, Olandijos saugumo tarybos teigimu, buvo paleista į keleivinį lėktuvą iš Rusijos gamybos zenitinio raketų komplekso „Buk“.

„Tai reiškia, kad šias sistemas valdo tik apmokyti Rusijos kariai“, – tęsė jis.

Tuo metu Rusija neigia bet kokius savo ryšius su separatistais ir vadina pusantrų metų Ukrainoje vykstantį konfliktą „pilietiniu karu“.

Ukrainos prezidentas Petro Porešenka telefonu kalbėdamas su Nyderlandų premjeru Marku Rutte (Marku Rute) išreiškė viltį, kad per ateinančius mėnesius atskiras baudžiamasis tyrimas pagaliau padarys išvadas, kurios leis tarptautiniam tribunolui patraukti kaltininkus baudžiamojon atsakomybėn.

„Petro Porošenka pabrėžė, kad techninio tyrimo užbaigimas ir (rezultatų) paskelbimas yra svarbus žingsnis ieškant ir patraukiant baudžiamojon atsakomybėn visus tuos, kurie yra atsakingi už šį siaubingą nusikaltimą“, – sakoma Ukrainos prezidento svetainėje paskelbtame oficialiame pranešime.

„Jie susitarė, kad galutinis sprendimas dėl to, kaip bus taikomas toks mechanizmas, priklausys nuo rezultatų baudžiamojo tyrimo, kurį bendrai atlieka Ukraina, Nyderlandai, Australija, Malaizija ir Belgija“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių