Quantcast

Ukrainos kariškiai kaltina separatistus Donecko kultūros namų apšaudymu

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariškiai apkaltino separatistus, kad šie apšaudė kultūros centrą Donecke, kur buvo dalijama humanitarinė pagalba ir žuvo septyni žmonės.

Pranešime pabrėžiama kad separatistai „cinišku teroro aktu“ mėgina sutrukdyti vadinamosios kontaktų grupės susitikimui; šią grupę sudaro Ukrainos, Rusijos, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai ir separatistų lyderiai.

Planuota šios grupės susitikimą surengti šį penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske, bet, anot separatistų, šis renginys buvo atšauktas dėl procesą vilkinančios Ukrainos.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“, Rusijos Federacijos Tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dėl Donecko kultūros namų ir vieno troleibuso apšaudymų, per kuriuos žuvo žmonių; tai pranešė šios žinybos atstovas Vladimiras Markinas.

Tyrimo duomenimis, sausio 30 dieną į artilerijos ugnį pateko troleibusas su keleiviais Donecke, visuomeninio transporto stotelėje Matrosovo prospekte.

„Tą pačia dieną dalijant humanitarinę pagalbą buvo apšaudyti Donecko kultūros namai Donecke. Žuvo ne mažiau kaip dešimt taikių gyventojų“, – sakė V.Markinas.

Anot separatistų, per abu minėtus apšaudymus žuvo po penkis žmones, bet nukentėjusiųjų skaičiai dar tebetikslinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isprotejo

isprotejo portretas
Hebra nejuokinkit zmoniu, kaip sukileliai gali patis i save saudit. Fasistai susikti, dievvas viska mato!

lietuviski jankiu byb.grauziai

lietuviski jankiu byb.grauziai portretas
Laiko lietuvius asilu banda kuri nesupranta kad TAI SLYKSTUS LIETUVISKU FASISTU MELAS. Jooooo sukileliai saudo i savo Donecko zmones. Jankiu vafliai ant smegenu uzplauke cha cha cha ....

ruskių fašistinė

ruskių fašistinė portretas
chunta daro juodą darbą, o ES dar bando tartis. Ką galima tartis su niekšais ir banditais? Tartis negalima, galima tik tuos kremliaus banditus nušluoti nuo žemės paviršiaus bet kokia kaina, juos būtina naikinti, kol jie nepradėjo ropoti ES link.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių