Quantcast

Ukraina: P. Porošenko ir A. Merkel smerkia separatistų rengiamus rinkimus

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasmerkė ketinimus lapkričio 2 dieną surengti rinkimus respublikomis pasiskelbusiuose Donecko ir Luhansko rajonuose, pranešė Ukrainos lyderio spaudos tarnyba.

„Prezidentas Porošenka ir kanclerė Merkel pasmerkė ketinimus surengti pseudorinkimus vadinamosiose liaudies respublikose: DLR – Donecke ir LLR – Luhanske, nes tai prieštarauja rugsėjo 5-osios Minsko protokolui“, – nurodė prezidento spaudos tarnyba, remdamasi P.Porošenkos ir A.Merkel pokalbiu telefonu.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad visos Minsko protokolo ir Minsko memorandumo šalys yra atsakingos už jo vykdymą, taip pat ir Rusija, kuri „patvirtino savo ištikimumą šiems susitarimams pagal daugiašalio dialogo Milane gruodžio 17 dieną rezultatus“, – pažymima pranešime.

Ukrainos Aukščiausioji Rada rugsėjo 16 dieną priėmė trejiems metams prezidento įstatymą dėl savivaldos ypatingos tvarkos kai kuriuose Donecko ir Luhansko sričių rajonuose bei pirmalaikių vietinės valdžios rinkimų organizavimo šiuose rajonuose gruodžio 7 dieną šiais metais.

Tuo tarpu DLR ir LLR vadeivos pareiškė ketiną šių „respublikų“ vadovų bei Aukščiausiųjų Tarybų deputatų rinkimus surengti anksčiau – lapkričio 2 dieną.

P.Porošenka į tai atsakė, kad DLR ir LLR rinkimai kelia grėsmę taikos procesui visame Donbase.

To tarpu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas yra pareiškęs, kad Maskva pripažins pastaruosius rinkimus ir laiko tai „viena svarbiausių Minsko susitarimų krypčių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kremliniams tešlagalviams

Kremliniams tešlagalviams portretas
Nepergyvenkit, jums būti idiotais nedraudžia jokie Minsko protokolai.

komentas

komentas portretas
"nes tai prieštarauja rugsėjo 5-osios Minsko protokolui" - a prodolzhat' obstrelivat' Doneck i Lugansk "nepriestarauja protokolui"? Pochemu Merkel i Porosenko etu figniu nesmerkia?

RUSAS

RUSAS portretas
Kokia tai valdzia turi buti ir kas tai turi ginti sitas respublikas nuo kijevo fasistu Taip kad rinkimai butini
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių