Quantcast

Ukraina neigia, kad Malaizijos laineris numuštas pagrobta sistema „Buk"

  • Teksto dydis:

Ukrainos gynybos ministerijoje neigiama žiniasklaidos išplatinta vokiečių žurnale „Spiegel“ paskelbta žinia, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvą prorusiški kovotojai numušė raketomis iš zenitinio komplekso „Buk“, pagrobto iš vienos Ukrainos karinės dalies.

„...Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos oficialiai pareiškia, kad informacija apie zenitinio raketų komplekso BUK M1 pagrobimą vienoje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų karinėje dalyje neatitinka tikrovės“, – paskelbta pirmadienį paskelbtame Gynybos ministerijos tinklalapyje.

Jame dar pabrėžiama, kad Donecko srityje dislokuoto zenitinio raketų pulko kariai, technika ir ginkluotė Oro pajėgų vado sprendimu dar 2014 metų birželio 29 dieną buvo operatyviai perdislokuota į naujus užduočių sprendimo rajonus.

Taip pat tvirtinama, kad prorusiškiems kovotojams užėjus į minėtos karinės dalies teritorija, „ten liko tik pasenusi ir netinkama naudoti automobilinė technika“.

Anksčiau žiniasklaidoje, kuri rėmėsi savaitraščiu „Der Spiegel“, skelbta, kad sukilėliai užgrobė vieną „Buk“ kompleksą Ukrainos vyriausybinių pajėgų bazėje ir vėliau paleido raketą, kuri sprogo visai šalia keleivinio lainerio. Tai sakęs Vokietijos užsienio žvalgybos agentūros BND vadovas Gerhardas Schindleris (Gerhardas Šindleris), pateikdamas įvairių dokumentų, palydovinių nuotraukų.

Kijevas ir Vakarų šalys anksčiau tvirtino, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas liepą buvo numuštas separatistų kovotojų zenitiniu raketų kompleksu „Buk“, kurį kovotojams perdavė Rusija, tačiau Maskva tokius kaltinimus neigė.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs laineris sudužo liepos 17-ąją, skrisdamas virš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos rytų Ukrainoje. Žuvo visi 298 jame buvę žmonės, iš jų 153 – Nyderlandų piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hahaha

hahaha portretas
juokinga kai cia ruskiai komentuoja apie tai kad ukrainieciai putlery norejo numust.kartoja visiskai durna ruskiu propagandos nesamone... Atsibuskit is komos viena kart ijunkit mastyma bisky

Akivaizdu nors neįtikėtina

Akivaizdu nors neįtikėtina  portretas
Rusai, Kremliaus paversti zombiais, moka rašyti lietuviškai.

GintarasRuskiams

GintarasRuskiams portretas
Kas per zmones tie rusai- vokieciai padeda dokumentus,visas pasaulis zino,kaip viskas vyksta,gi 21 amzius, o jie kaip narkomanai- tiki tik savo fasistine rusijos valdzia. Kas jie,jei ne fasistai- jei tvirtina,kad privalo ginti,ir gina tik viena nacija,rusus,ir ta dingstim atsivaro tankus,raketas ir susaudo zmones,ne savo salyje? Uzima ta dingstim kitas teritorijas. Ir savo salyje pradangina kitaip manancius. O kaip tie rusai atsidure ne mese pries 60 metu? Vel per okupacija ir zudymus. Beviltiska valstybe ir tauta. Maidane saude ruskiu specnazas. Kam cia kas neaisku? O kad ukrainieciai ginasi plikom rankom pries kacapus ir cecenus mankurtus- malaciai!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių