Quantcast

Turkijos link juda minios pabėgėlių iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Minios žmonių, bėgdami nuo suintensyvėjusių mūšių Sirijos Alepo mieste, traukiasi Turkijos sienos link. Turkijos premjero teigimu, prie šalies sienos atvyksta apie 70 tūkst. žmonių. Nevyriausybinės organizacijos skelbia, kad šių pabėgėlių skaičius gali siekti apie 40 tūkst.

Intensyvūs Rusijos oro antskrydžiai padėjo Sirijos režimui užimti daugiau teritorijos netoli Alepo miesto. Tuo metu Rusija apkaltino Turkiją, esą ši rengiasi invazijai į Siriją.

Saudo Arabija pranešė esanti pasirengusi siųsti į Siriją sausumos karių, kurie padėtų kovoti su vadinamąja „Islamo valstybe“. Tačiau tam ji turės gauti kitą mėnesį Briuselyje susitinkančių Jungtinių Valstijų vadovaujamos tarptautinės koalicijos lyderių pritarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kas geriau apgins mus, savanoriai ar šauktiniai? Lietuvoje valdžia daugiausia pasisako šauktinių reikalingumo klausimu. Jos naudojamas argumentas yra primityvus: šauktiniai atlieka gynybos ir gynybos rezervo funkcijas pigiau, negu kariai profesionalai. Šis teiginys yra neteisingas. Nieko nėra puikesnio geros kainos nustatyme negu normali rinka. Tegu valstybė nusprendžia, kiek žmonių jai reikia, ir sumoka rinkos kainą už tas paslaugas. Šauktinių įvedimas pagauna savo tinkluose žmones, kurie geriau sugeba daryti kažką kitą ir priverčia šiuos žmones atlikti gynybos darbą už žemesnę, negu rinkos kainą. Valstybė praranda tuo pačiu tai, ką šauktiniai geriau padaro jų išsirinktoje darbo vietoje. Be to, savanorių kariuomenei reikia mažiau kareivių, todėl valstybė nesutaupo. Išvada - savanorių kariuomenė yra pigesnė ir geresnė, negu šauktiniai.Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

tam savas

tam savas portretas
padėkok žmogžudžiams ruskiams už bombinimą eilinių sirų, o jei jie čia atbėgs,tai atbėgs ir pas tave. Gali būti, kad jie apsistos Turkijoje, nes ten galima gyventi ir palapinėse,opas mus ne. Vis dėlto, kodėl jie nebėga į nekonfliktines musulmonines šalis, o varo į Europą? Manyčiau, kad Vatikanas jų kelis tūkstančius galėtų priimti, taip jų gailisi, taip gailisi,jau visa Italija patapo okupuota musulmonų.

taigi

taigi portretas
Fokiecija sakė priims visus...ir išdalins po Europą, o turkai yra turkai, tai tik verslas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių