Quantcast

Turkijoje per numanomą PKK mirtininko sprogdintojo ataką žuvo du kariai

  • Teksto dydis:

Du Turkijos kariai žuvo, o dar 24 buvo sužeisti anksti sekmadienį per mirtininko sprogdintojo išpuolį šalies rytuose, siejamą su uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojais, pranešė žiniasklaida.

Mirtininkas atvairavo sprogmenų prikrautą traktorių prie kariuomenės posto Dohubejazito rajone rytinėje Ahrio provincijoje, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, cituodama vietos gubernatoriaus biurą.

Ši ataka siejama su PKK, suintensyvinusia atakas prieš Turkijos saugumo pajėgas, kai Ankaros pajėgų aviacija ėmėsi bombarduoti šio judėjimo pozicijas Irako šiaurėje.

Per atskirą incidentą, taip pat siejamą su PKK, vienas turkų karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti anksti sekmadienį, sprogus minai prie karinių automobilių kolonos, važiavusios Midjato rajone pietrytinėje Mardino provincijoje, pridūrė naujienų agentūra.

Prieš daugiau negu tris dešimtmečius prasidėjusi PKK kova dėl Turkijos kurdų mažumos didesnių teisių ir autonomijos nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių. Naujausios kautynės faktiškai sužlugdė 2013 metais su Ankara sudarytas paliaubas.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP statistika, jau mažiausiai 17 saugumo pajėgų narių žuvo per įtariamas PKK kovotojų atakas nuo naujausios krizės pradžios praeitą savaitgalį.

Išpuolis Ahrio provincijoje, kaip manoma, yra pirmoji ataka, kai PKK pasiuntė mirtininką sprogdintoją šioje konflikto fazėje, tačiau ši grupuotė praeityje yra naudojusi tokią taktiką.

Dešimt įtariamų PKK narių taip pat žuvo per naujausius susirėmimus, rašo Anatolijos naujienų agentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių