Quantcast

Turkija žada palikti atviras sienas pabėgėliams iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevlutas Čavušohlu) šeštadienį sakė, kad jo šalis ir toliau laikysis savo „atvirų sienų politikos“ pabėgėlių atžvilgiu, bet nenurodė, kada prie sienos esantys sirai galės ją kirsti.

„Mes vis tiek tęsiame šią atvirų sienų politiką šiems žmonėms, bėgantiems nuo režimo agresijos taip pat ir Rusijos smūgių iš oro“, – sakė jis, išeidamas iš Amsterdame įvykusio susitikimo su Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrais.

„Jau priėmėme 5 tūkst jų; dar 50-55 tūkst. keliauja ir mes negalime palikti jų ten vienų, nes smūgiai iš oro tęsiasi ir, taip pat, režimo pajėgos, kurias remia Irano šiitų kovotojai, atakuoja šiuos civilius gyventojus“, – sakė M.Cavusoglu.

ES pareigūnai šeštadienį priminė Turkijai jos tarptautinius įsipareigojimus laikyti savo sienas atviras pabėgėliams iš Sirijos, kurios vyriausybė tęsia ginkluotą puolimą prieš sukilėlius netoli Turkijos pietinės sienos.

Pasak ES pareigūnų, pasienyje yra įstrigę apie 20 tūkst. sirų, kurie nori patekti į Turkiją, kur jau ir taip yra daugiau kaip du milijonai žmonių, pasitraukusių iš kruvino konflikto zonos.

„Ženevos konvencija vis dar galioja; ji tvirtina, kad jūs turite priimti pabėgėlius“, – sakė ES plėtros ir regionų politikos komisaras Johannesas Hahnas (Johanesas Hanas), eidamas į derybas su ES šalių bei ES narystės siekiančių valstybių užsienio reikalų ministrais, tarp kurių yra ir Turkijos ministras.

Pasak vieno ES diplomato, užsienio reikalų ministrai neformaliame susitikime Amsterdame pasinaudos proga išreikšti susirūpinimą dėl pabėgėlių likimo, kai Sirijos vyriausybės pajėgos atakuoja sukilėlius prie Alepo, vieno didžiausių Sirijos miestų.

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas (Žanas Aselbornas) sakė, kad „visi matėme nuotraukas iš Alepo, kur dešimtys tūkstančių žmonių bėga, bėga, kad liktų gyvi“.

„Mes matome labai realią tikimybę, kad bus dar vienas milžiniškas pabėgėlių antplūdis (į Europą)..., ir toks yra bombardavimo nesirenkant rezultatas Alepo apylinkėse“, – pažymėjo J.Asselbornas, eidama į susitikimą.

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) Londone ketvirtadienį per Sirijos donorų konferenciją žadėjo, kad Ankara įsileis naujausią pabėgėlių bangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eiline

eiline portretas
turkams vienodai rodo kur tie skeriai juodasikniai toliau keliaus pakele slakbauma ir laimingos keliones uzkariauti europos kur silpnaprociai nesugeba pasirupinti savo sienu saugumu

tarp kitko

tarp kitko portretas
Skaičiau knygą,kaip turkai užėmė graikų miestą Konstantinopolį, kaip be gailesčio islamo išpažinėjai skerdė graikus. Vėliau miestas tapo Stambulu. Šiandien turkai nori į Europą prileisti islamistų,kad ją išskerstų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių