Quantcast

Trečias išpuolis Vokietijoje: bare susisprogdino sirų pabėgėlis

  • Teksto dydis:

Vienas sirų pabėgėlis žuvo sekmadienio vakarą, detonavęs bombą viename bare pietų Vokietijoje, o per šį incidentą dar apie 12 žmonių buvo sužeisti, pranešė pareigūnai, informuodami apie jau trečią išpuolį Bavarijos žemėje per pastarąją savaitę.

27 metų vyras, kurio prašymas suteikti prieglobstį buvo atmestas prieš metus, taikėsi į netoliese vykusį popmuzikos festivalį, naujienų agentūra DPA citavo regiono vidaus reikalų ministrą Joachimą Herrmanną (Joachimą Hermaną).

Apie 2,5 tūkst. žmonių buvo evakuoti iš koncerto po sprogimo priešais barą Ansbacho miesto centre, driokstelėjusį apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku.

Policija užblokavo miesto centrą, o į įvykio vietą suvažiavo greitosios pagalbos automobilių. Sprogmenų ekspertai taip pat nuvyko nustatyti sprogimo priežasties.

„Sprogimas įvyko miesto centre, o vyras, kuris, kaip rodo naujausi duomenys, jį sukėlė, žuvo per tą įvykį“, – sakoma policijos pranešime.

Apie 12 žmonių buvo sužeisti sprogimo, iš jų trys – sunkiai, pridūrė policijos atstovė, nepateikdama daugiau detalių.

Bavarijos vidaus reikalų ministerijos atstovas Michaelis Siefeneris (Michaelis Zyfeneris) sakė, kad sprogmuo buvo „detonuotas sąmoningai“ ir pridūrė, kad pareigūnai aiškinasi tikslią priežastį.

Šis sprogdinimas buvo jau trečias incidentas, įvykęs pietinėje Bavarijos žemėje per pastarąją savaitę: penktadienį devyni žmonės žuvo per šaudynes regiono sostinėje Miunchene, o dar keli žmonės buvo sužeisti per kirviu ir peiliu ginkluoto užpuoliko ataką viename traukinyje praeitą pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ggg

ggg portretas
Visus tuos žmogaus teisių gerbėjus kartu su muslimas deportuot iš Europos o jų vaikus susprogdinti, k aip tai daro musulmonai,,kas per debilai valdžioj

...

... portretas
Dega žemė po Merkel kojomis, vai kaip dega... kada ta 'ponia' atsistatydins?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių