Quantcast

Teismas išteisino britės studentės nužudymu kaltintą amerikietę

Italijos aukščiausios instancijos teismas penktadienį panaikino apkaltinamąją nutartį, paskelbtą amerikietei Amandai Knox (Amandai Noks) dėl jos kambario draugės britės nužudymo 2007 metais, ir visiškai ją išteisino, paskelbęs netikėtą sprendimą, vainikavusį beveik dešimtmetį trukusią bylinėjimosi dramą.

Žiaurus 21 metų studentės Meredith Kercher (Meredit Kerčer) nužudymas, numanomi sekso žaidimai ir bylų maratonas suteikė gausaus peno bulvarinei žiniasklaidai abipus Atlanto vandenyno, taip pat paskatino parašyti knygų ir sukurti filmų.

„Vis dar gyvenu dabarties akimirka, kuri yra kupina džiaugsmo“, – susijaudinusi 27 metų A.Knox penktadienio vakarą sakė žurnalistams per spaudos konferenciją prie savo motinos namų Seatle.

„Esu dėkinga, kad man grąžintas gyvenimas“, – pridūrė ji.

Italijos kasacinis teismas atmetė antrąją apkaltinamąją nutartį, paskelbtą A.Knox ir jos buvusiam vaikinui italui – 31 metų Raffaele Sollecito (Rafaelei Solečitui), nurodydamas, kad nepakanka įrodymų pripažinti juos kaltais dėl žmogžudystės.

Pietų Londone gimusi 21 metų M.Kercher buvo nužudyta Italijos universitetiniame mieste Perudžoje 2007 metų lapkričio 2 dieną. Britė buvo rasta pusiau išrengta ir perrėžta gerkle savo miegamajame, namuose, kuriuose gyveno drauge su A. Knox.

Dramblio Kaulo Krante gimęs Rudy Guede (Rudis Gedė), šiuo metu atlieka 16 metų laisvės atėmimo bausmę dėl šio nusikaltimo, bet teisėjai ankstesnėse bylos padarė išvadą, kad jis veikė ne vienas.

Daugelis prognozavo, kad teismas, jei netgi atšauktų ankstesnes apkaltinamąsias nutartis, nurodys šią bylą nagrinėti iš naujo. Tačiau A.Knox ir R.Sollecito buvo galutinai išteisinti.

„Meredith buvo mano draugė, – sakė A.Knox, tramdydama ašaras. – Ji buvo nusipelniusi daug daugiau savo gyvenime. Man (tiesiog) pasisekė.“

A.Knox ir R.Sollecito, kuriems grėsė iki 28 ir 24 metų laisvės atėmimo bausmės, kalėjime jau yra praleidę ketverius metus: dvejus metus, kol vyko ikiteisminis tyrimas, ir dar dvejus – kai pirmą kartą buvo pripažinti kaltais dėl M.Kercher nužudymo 2009 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių