Quantcast

Taivanas per klaidą paleido raketą į žvejų laivą Kinijos link

  • Teksto dydis:

Vienas Taivano karo laivas penktadienį per klaidą paleido Kinijos link galingą priešlaivinę raketą, pramintą „lėktuvnešių žudike“, o ši pataikė į žvejų laivą ir užmušė vieną žmogų, pranešė karinis laivynas, tvyrant padidėjusiai įtampai tarp salos ir Pekino.

Taivano sukonstruota viršgarsinė raketa „Hsiung-feng III“ („Narsus vėjas“) nuskriejo apie 75 kilometrus ir rėžėsi į tralerį, plaukusį netoli Taibėjaus administruojamų Penghu salų Taivano sąsiauryje.

Raketai pataikius į 60 tonų talpos tralerį „Hsian Li Sheng“, registruotą Taivano pietiniame Gaosiongo uoste, kapitonas žuvo, o trys kiti įgulos nariai, tarp jų vietnamietis ir filipinietis, buvo sužeisti.

„Pirminis tyrimas parodė, kad šis incidentas lėmė kapitono mirtį“, – žurnalistams sakė Taivano gynybos ministerijos atstovas Chen Chung-chi (Čen Čungči).

„Atsiprašome kapitono šeimos ir norėtume pareikšti jai savo užuojautą“, – pridūrė jis.

Ta raketa buvo paleista per pratybas apie 8 val. 10 min. vietos (3 val. 10 min. Lietuvos) laiku iš 500 tonų talpos raketomis apginkluotos korvetės, kurios bazė yra pietiniame Dzuojingo rajone. „Hsiung-feng III“ nuskriejo Kinijos link.

Karinės jūrų pajėgos nurodė, kad raketa pervėrė tralerį kiaurai, bet nesprogo ir jo nenuskandino.

Kariškiai pridūrė, kad kol kas neaišku, kaip buvo paleista raketa, galinti nuskrieti 300 km, bet kėlė prielaidą, kad tai įvyko dėl žmogaus klaidos.

Sraigtasparniai ir karo laivai buvo pasiųsti ieškoti sudužusios raketos, nurodė viceadmirolas Mei Chia-shu (Mei Čiašu), pridūręs, kad kariškiai informavo apie šį įvykį Taivano aukščiausiąją saugumo instituciją – Nacionalinę saugumo konferenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių