Quantcast

Tadžikistane dėl kruvino išpuolio kaltinamas gynybos viceministras

  • Teksto dydis:

Tadžikistane per du susirėmimus penktadienį nukauti aštuoni milicininkai ir devyni užpuolikai; dėl išpuolio kaltinamas gynybos viceministras Abduchalimas Nazarzoda ir islamo opozicija.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį ginkluota grupė užpuolė milicijos postą Vachdato mieste ir nukovė keturis pareigūnus; dar keturi žuvo penktadienio rytą per išpuolį Dušanbės pakraštyje – netoli oro uosto.

„Teroristų grupei vadovavo gynybos ministro pavaduotojas Abduchalimas Nazarzoda“, – sakė milicijos atstovas naujienų agentūrai AFP.

Pasak specialiosios tarnybos pareigūno, informavusio naujienų agentūrą „Interfax“, išpuolį prie oro juosto netoli sostinės surengė Gynybos ministerijos mobilizacinės valdybos vadovo pulkininko Junaidullo Umarovo (Džunaidulo Umarovo) grupuotė.

„Buvęs Jungtinės tadžikų opozicijos (JTO) narys, Junaidullo Umarovas su savo parankiniais šį rytą surengė klastingą išpuolį prie milicijos postą Dušanbės oro juosto rajone“, – sakė jis.

Anksčiau valdžia pranešė kad gynybos ministro pavaduotojas generolas majoras A.Nazarzoda, pilietinio karo metais buvęs JTO lauko karo vadas, atleistas iš pareigų „dėl padarytų nusikaltimų“. Tačiau kokie nusikaltimai buvo padaryti, nenurodoma, taip pat neminima, ar generolas sulaikytas.

J.Umarovas per pilietinį karą (1992-1997 metais) buvo JTO šalininkas. Tada JTO kariavo su Liaudies frontu, kuris į prezidento postą 1992 metais iškėlė Emomalį Rachmoną, tebevaldantį šalį ir dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių