Quantcast

Švedijoje suimta 14 lenkų, planavusių išpuolį pabėgėlių centre

  • Teksto dydis:

Švedijos policija antradienį pranešė suėmusi 14 lenkų, įtariamų planavus ataką pabėgėlių centre; šių kraštutinių dešiniųjų aktyvistų automobiliuose rasta kirvių, peilių ir metalinių strypų.

Įtariamieji buvo sulaikyti pirmadienį, pareigūnams gavus informacijos apie jų rengiamą išpuolį maždaug už 60 kilometrų į pietus nuo Stokholmo esančiame Nineshamno pabėgėlių centre.

„Jie yra Lenkijos piliečiai ir priklauso kraštutinių dešiniųjų sferai“, – sakė valstybiniam Švedijos radijui policijos atstovas Larsas Alvarsjo (Larsas Alvaršė).

„Mes manome, kad išpuolio taikinys buvo migrantų centras“, nurodė kitas policijos atstovas Hesamas Akbari (Hesamas Akbaris) naujienų agentūrai AFP.

Visi įtariamieji turėjo užsienio valstybių išduotus tapatybę patvirtinančius dokumentus, cituodamas policijos pareigūnus pranešė dienraštis „Aftonbladet“, pasak kurio, kai kurie šių įtariamųjų gyvena ir dirba Švedijoje.

Praėjusį mėnesį dešimtys kaukėtų vyriškių, kaip manoma, priklausančių chuliganų arba neonacių gaujoms, susirinkę Stokholmo centre dalino lankstinukus, kuriuose buvo raginama rengti išpuolius prieš jaunus migrantus.

Pasak L.Alvarsjo, trys iš pirmadienį suimtųjų dalyvavo praėjusį mėnesį buvusiame incidente.

9,8 mln. gyventojų turinti Švedija jau priėmė 163 tūkstančius prieglobsčio ieškotojų 2015 metais, šiemet turėtų priimti dar 140 tūkstančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Man patiktu,kad tokia Švedija dingtu iš žemėlapio kartu su nevalu teroristų gauja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių