Quantcast

Suimtas užsienietis, siejamas su sprogdinimu Bankoko šventykloje

  • Teksto dydis:

Tailando pareigūnai šeštadienį surengė reidą viename bute Bankoko priemiestyje ir suėmė užsienietį, turėjusį padirbtą Turkijos pasą bei medžiagų bomboms gaminti, todėl tikėtina, kad tai pirmasis proveržis tiriant pražūtingą sprogdinimą, buvusį prieš dvi savaites prie sostinės šventyklos.

„Jis tikriausiai susijęs su tuo sprogdinimu“, – sakė policijos vadovo pavaduotojas Chakthipas Chaijinda (Čaktipas Čaidžinda).

Rugpjūčio 17 dieną sprogimas Erawano (Airavano) šventykloje viename iš prabangiausių Bankoko komercinių rajonų užmušė 20 žmonių, tarp jų kelis užsieniečius, sužeista daugiau kaip 120 žmonių. Pasak pareigūnų, ši ataka buvo kruviniausia Tailande per gana ilgą laikotarpį.

Įtariamasis buvo suimtas šeštadienio rytą Bankoko rytiniame priemiestyje Nongdžoko priemiestyje.

„Jo bute radome medžiagų bomboms gaminti“, – pridūrė Chakthipas Chaijinda.

Tuo tarpu nacionalinės policijos atstovas Prawutas Thawornsiri (Pravutas Tavornsiris) sakė, kad pareigūnai dar nenustatė šito asmens pilietybės, paneigdamas vietos žiniasklaidos pranešimus, kad jis yra turkas. Minėto vyro paso nuotraukos buvo paskelbtos socialiniuose tinkluose.

„Pasas, kurį matote, yra suklastotas, – aiškino atstovas. – Nežinome, ar jis yra turkas, ar ne.“

Prawutas Thawornsiri pridūrė, kad pareigūnai ketina paskelbti pranešimą per televiziją vėliau šeštadienį.

Sprogimas Eravano šventykloje buvo precedento neturintis išpuolis Tailando sostinėje, kur per pastarąjį dešimtmetį buvo įvykdyta tik mažesnių sprogdinimų, susijusių su vidaus politiniu smurtu, nesiekiant nužudyti daug žmonių.

Minima šventykla pritraukia daug turistų, ypač iš Kinijos, ir yra svarbi daug pajamų Tailandui atnešančiame turizmo sektoriuje. Šeši žuvusieji buvo atvykėliai iš Kinijos ir Honkongo. Eravano šventovė yra Bankoko rajone, kuriame įsikūrę daug prabangių prekybos centrų ir penkių žvaigždučių viešbučių.

Tuojau po sprogdimo policija paskelbė fotorobotą, kuriame buvo pavaizduotas vyras, nufilmuotas apsaugos kamerų. Vienos kameros vaizdo įraše matyti, kaip įtariamasis palieka šventykloje kuprinę ir išeina. Kitos kameros įraše – geltonus marškinėlius vilkintis vyras nuvažiuoja motorikša.

Anksčiau paskelbtame arešto orderyje įtariamasis apibūdinamas kaip „užsienietis“, nors kariuomenės atstovas sakė, kad tos atakos ryšys su tarptautiniais teroristų tinklais menkai tikėtinas.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl sprogimo, todėl buvo iškelta įvairių prielaidų, kas galėjo jį organizuoti.

Tailando policijos vadovas šeštadienį pareiškė, kad vyras, kuris buvo suimtas dėl pražūtingo šventyklos sprogdinimo praėjusią savaitę Bankoke, „tikriausiai nėra“ tarptautinis teroristas, o savo ataką jis tikriausiai surengė dėl „asmeninės nesantaikos“.

„Jis – užsienietis, bet tikriausiai nėra tarptautinis teroristas; tai asmeninė nesantaika“, – nacionalinės policijos vadas Somyotas Poompanmoungas (Somjotas Pumpanmungas) sakė žurnalistams Tailando karališkosios policijos būstinėje per spaudos konferenciją, kurią tiesiogiai transliavo televizija „Thai PBS“.

„Jis supyko ant savo draugų ir šeimos narių“, – pridūrė pareigūnas, nepateikdamas išsamesnių paaiškinimų.


Šiame straipsnyje: tailandasBankokassprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių