Quantcast

Nigerijoje per mirtininkų sprogdintojų ataką žuvo mažiausiai 58 žmonės

  • Teksto dydis:

Nigerijos šiaurės rytuose mažiausiai 58 žmonės žuvo susisprogdinus dviem mirtininkėms stovykloje, kurioje yra apsistoję gyventojai, priversti palikti savo namus dėl islamistų grupuotės „Boko Haram“ kovotojų veiksmų, trečiadienį pranešė gelbėtojų tarnybos.

Ši ataka buvo įvykdyta antradienio rytą Dikvos mieste, už maždaug 90 km nuo Borno valstijos sostinės Maidugūrio, ir yra laikoma kerštu už praėjusią savaitę kariuomenės surengtą puolimą prieš „Boko Haram“ tvirtoves tame regione.

Kruvinas išpuolis Dikvoje neabejotinai dar sustiprins nerimą dėl šalies viduje perkeltų asmenų saugumo ir padidins spaudimą vyriausybei, kuri pastaruoju metu stiprino savo pozicijas kovoje su sukilėliais ir siekia grąžinti nuo smurto pasitraukusius civilius į jų namus.

Borno valstijos krizių valdymo agentūros vadovas Satomi Ahmedas (Satomis Ahmedas) anksčiau naujienų agentūrai AFP sakė, kad stovykloje, kurioje gyvena apie 53,6 tūkst. žmonių, po sprogdinimų buvo rasti 35 lavonai, o dar bent 78 žmonės buvo sužeisti.

Vėliau jis nurodė, kad dalis žuvusiųjų buvo šalimais palaidoti, todėl aukų skaičių teko patikslinti.

„Sprendžiant iš to, ką radome, trys mirtininkės sprogdintojos, apsimetusios IDP (šalies viduje perkeltais asmenimis), atvyko į stovyklą apie 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku“, – nurodė S.Ahmedas.

„Dvi iš jų detonavo savo sprogmenis. Trečioji atsisakė susisproginti, suvokusi, kad jos tėvai, broliai ir seserys tebėra toje stovykloje. Ji pasidavė pareigūnams“, – pridūrė jis.

Pasak S.Ahmedo, ta moteris paaiškino kariškiams, kodėl atsisakė susprogdinti savo bombą, ir perspėjo, kad tame nuošaliame regione planuojamos tolesnės atakos.

Praeitą savaitę Nigerijos kariuomenė atakavo tris kaimus Kalos-Balgės rajone, laikomus „Boko Haram“ tvirtovėmis. Per tą puolimą buvo nukauti dešimtys kovotojų ir išgelbėti šimtai pagrobtų moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių