Quantcast

Stebuklas Nepale: iš griuvėsių ištrauktas drebėjimą išgyvenęs 101 metų vyras

  • Teksto dydis:

Nepale praėjus septynioms dienoms po pražūtingo žemės drebėjimo iš griuvėsių buvo ištrauktas šią tragediją išgyvenęs 101 metų vyras, sekmadienį pranešė policija.

Nepale praėjus septynioms dienoms po pražūtingo žemės drebėjimo iš griuvėsių buvo ištrauktas šią tragediją išgyvenęs 101 metų vyras, sekmadienį pranešė policija.

Policijos pareigūnas Arunas Kumaras Singhas nurodė, kad Funchu Tamangas (Funčus Tamangas) iš savo namo griuvėsių Nuvakoto rajone, esančiame už 80 km į šiaurės vakarus nuo Katmandu, buvo ištrauktas šeštadienį.

Jis pridūrė, kad senolis, atsipirkęs tik nežymiais rankos ir kulkšnies sužeidimais, šiuo metu yra gydomas ligoninėje.

„Į rajono ligoninę jis buvo atskraidintas sraigtasparniu. Jo būklė stabili“, - pridūrė pareigūnas.

Policija sekmadienį iš griuvėsių sekmadienį į šiaurės rytus nuo sostinės Katmandu esančioje Sindhupalčoko apygardoje, kuri yra vienas labiausiai nuo žemės drebėjimo nukentėjusių šalies rajonų, taip pat ištraukė tris žmones.

Vyriausybės administratorius Surya Prasadas Upadhaya (Sūrja Prasadas Upadhaja) nurodė, kad du vyrai ir viena moteris buvo ištraukti iš griuvėsių netoli Sjaulio kaimo praėjus aštuonioms dienoms nuo žemės drebėjimo.

Šių žmonių išgelbėjimas tapo retomis geromis naujienomis nuniokotai šaliai, nes dar šeštadienį pareigūnai atmetė galimybę rasti po griuvėsiais išgyvenusių žmonių ir pranešė, kad dabar didžiausias dėmesys bus skiriamas pagalbai tūkstančiams žmonių, įstrigusių atokiose Himalajų vietovėse.

Finansų ministras Ram Sharanas Mahatas (Ram Šaranas Mahatas) sakė, kad gelbėtojams pasiekus kalnų kaimelius, kuriuos su žeme sulygino didžiausias žemės drebėjimas Nepale daugiau kaip per 80 metų, aukų skaičius veikiausiai dar labiau išaugs.

„Vis dar yra kaimų, kuriuose, mūsų žiniomis, buvo sugriauti visi namai, bet jie iki šiol nebuvo pasiekti“, - savo pranešime teigė R.Sh.Mahatas.

„Pakartotiniai smūgiai dar nenuslopo ir manome, kad galutiniai aukų skaičiai pakils kur kas aukščiau“, - sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių