Quantcast

Stambulo oro uoste per išpuolį žuvo dešimtys žmonių

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 28 žmonės antradienio vakarą žuvo per mirtininkų sprogdintojų ataką Stambulo Ataturko (Atatiurko) oro uosto tarptautiniame terminale, pranešė miesto gubernatorius.

„Ataką įvykdė trys mirtininkai sprogdintojai. Gyvybių neteko 28 žmonės. Sužeista 60 žmonių“, - žurnalistams sakė Vasipas Sahinas.

Turkijos teisingumo ministras kiek anksčiau sakė, kad „vienas teroristas prie tarptautinio terminalo įėjimo pirmiausiai pradėjo šaudyti iš Kalašnikovo (automato), o po to susisprogdino“.

Kitas pareigūnas sakė, kad du užpuolikai detonavo sprogmenis prie įėjimo į terminalą, kai ten budėję policininkai pradėjo į juos šaudyti.

Turkijos oro uostuose saugumo patikros atliekamos tiek prie įėjimo į terminalo pastatus, tiek išvykimo zonoje.

Televizija „CNN-Turk“ citavo incidento liudininkus, kurie pasakojo, kad terminale driokstelėjo du galingi sprogimai, sukėlę keleivių paniką.

„Jie buvo labai stiprūs; visus apėmė panika, žmonės pradėjo bėgti visomis kryptimis“, – vienas liudininkas sakė „CNN-Turk“.

Policija apsupo išpuolio vietą

Didžiausiame šalies oro uoste driokstelėjo du sprogimai, taip pat girdėjosi šūviai, nurodė vietos televizijos.

Turkijos oro uostuose saugumo patikros atliekamos tiek prie įėjimo į terminalo pastatus, tiek išvykimo zonoje.

Keliolika greitosios pagalbos automobilių skubiai nuvažiavo prie terminalo, nurodė televizija „CNN-Turk“.

Policija apsupo išpuolio vietą, matėsi televizijos reportažuose.

Šiemet Turkijoje buvo surengti jau keli dideli išpuoliai, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ arba kurdų kovotojai.

Lietuviai nenukentėjo

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia neturinti duomenų, kad per mirtininko išpuolį Stambulo oro uoste būtų nukentėję lietuviai.

„Žinių, kad būtų nukentėję Lietuvos Respublikos piliečiai, neturime“, - BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Atšaukiami skrydžiai į Stambulą

Po mirtininkų išpuolio antradienio vakarą buvo sustabdyti visi skrydžiai į Stambulo Atatiurko tarptautinį oro uostą ir iš jo, pranešė Turkijos televizija.

Kol kas nėra skelbiama, kada skrydžiai bus atnaujinti.

Artimiausias skrydis iš Stambulo į Vilnių numatytas trečiadienį 10 val. 30 min., o valanda vėliau planuotas skrydis iš Vilniaus į Stambulą. Šiuos skrydžius vykdo avialinijų bendrovė „Turkish Airlines“.

Prezidentė: niekingas išpuolis

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė „niekingu teroro aktu“ pavadino sprogdinimus Stambulo oro uoste, ir išsakė solidarumą su Turkijos žmonėmis.

„Niekingas teroro išpuolis Stambulo oro uoste. Esame kartu su Turkijos žmonėmis“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentė.


Šiame straipsnyje: Turkijasprogimaišaudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių