Quantcast

Sirijos režimo miestuose per sprogimus žuvusiųjų skaičius išaugo iki 148

  • Teksto dydis:

Pirmadienį per virtinę sprogdinimų Sirijos šiaurės vakaruose žuvusių žmonių skaičius išaugo iki beveik 150.

Atsakomybę už šiuos išpuolius, kurie yra daugiausiai gyvybių pareikalavusios atakos Damasko režimo bastionuose Viduržemio jūros pakrantėje, prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė

Septynios bombos pajūrio miestuose Džabloje ir Tartuse, kurie ligi šiol beveik nejuto jau penkerius metus besitęsiančio pilietinio karo, sprogo pirmadienį ryte beveik vienu metu; taikytasi į autobusų stotis, ligonines ir kitas viešas vietas.

Precedento neturinčios atakos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) režimo tvirtovėse surengtos tokiu metu, kai IS patiria vis labiau stiprėjantį spaudimą ir Sirijoje, ir Irake, kur Bagdado pajėgos pirmadienį pradėjo didelį puolimą, siekdamos atsikovoti iš džihadistų Faludžos miestą.

Džablos mieste žuvo 100 žmonių, dar 48 – į pietus esančiame Tartuse, nurodė padėtį šalyje stebinti organizacija „Observatory for Human Rights“ (SOHR), pridūrusi, kad tarp aukų esama ir vaikų.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, jog tai buvo „be jokių abejonių mirtingiausios atakos“ šiuose dviejuose miestuose nuo pat karo pradžios.

IS prisiėmė atsakomybę už šiuo sprogdinimus, nurodžiusi, kad surengė juos keršydama už Sirijos režimo ir Rusijos antskrydžius prieš džihadistus, ir pažadėjo “daugiau niokojančių ir nuožmių išpuolių“.

IS veiklos požymių Sirijos pakrantės provincijose lig šiol nebuvo; čia gerokai aktyviau veikia „al Qaeda“ vietinės atšakos – vadinamojo „al Nusra Fronto“ – kovotojai. Tačiau IS garsėja savo slaptomis kuopelėmis, kurios netikėtai smogia savo priešams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių