Quantcast

Sirijos opozicija kaltina Rusiją ir Damasko vyriausybę paliaubų pažeidinėjimu

  • Teksto dydis:

Sirijos opozicija kaltina Damasko vyriausybę ir jos sąjungininkę Rusiją, kad jos abi šiaurinėje Sirijos dalyje pažeidinėja trapias paliaubas antskrydžiais, kurių taikiniais tapo civiliai gyventojai ir ligoninės.

Vienas aukšto rango opozicijos pareigūnas, Nacionalinės koalicijos narys Anasas al Abdeh (Anasas Abdė), ketvirtadienį naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad rusai pažeidinėja paliaubų susitarimą, „darydami nusikaltimus, žudydami visoje Sirijoje, ypač Idlibe ir Alepo mieste“.

Pasak A.Abdeh, jis gavo pranešimų, kad naujausius antskrydžius Alepe galėjo surengti Rusijos pajėgos, taip pat ir Sirijos vyriausybės.

Stebėtojai ir aktyvistai sako, kad praėjusią parą per antskrydžius Alepe žuvo mažiausiai 60 žmonių, iš kurių mažiausiai 14 žuvo pataikius į „Gydytojai be sienų“ (MSF) remiamą ligoninę ir netoliese esančius pastatus.

Vyriausybės pajėgos paliaubas pažeidė 2300 kartų, o Rusija atsakinga už 150 vasarį įsigaliojusių paliaubų pažeidimus, sakė A.Abdeh.

Anksčiau MSF pranešė, kad per nakties antskrydžius vienoje MSF palaikomoje ligoninėje sukilėlių kontroliuojamoje Sirijos miesto Alepo dalyje žuvo 14 pacientų ir darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Čiubaka

To Čiubaka portretas
Ne sukilėliai, o tipo gerieji teroristai

Čiubaka

Čiubaka portretas
ne opozicija, o sukilėliaii
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių