Quantcast

Sirijos armija įžengė į sukilimo simboliu tapusią Darają

  • Teksto dydis:

Sirijos vyriausybinės pajėgos šeštadienį įžengė į sukilimo simboliu tapusį Darajos miestą, iš kurio po ketverius metus trukusios režimo pajėgų apsiausties evakavosi sukilėlių kovotojai ir civiliai gyventojai, sakė šaltinis armijoje.

„Sirijos armija visiškai kontroliuoja Darają ir įžengė į visą miesto (teritoriją). Ten nėra nė vieno ginkluoto vyro“, – AFP apie sukilėlius sakė šaltinis, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Anksčiau pirma šimtų sukilėlių ir jų šeimų grupė, kuri evakavosi iš Darajos, pasiekė opozicijos kontroliuojamą teritoriją šiaurėje, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Darajos byla dabar užversta, po visų civilių gyventojų, ginkluotų vyrų ir jų šeimų evakuacijos pagal susitarimą“, kurį ketvirtadienį pasiekė režimas ir sukilėliai, pranešė Sirijos valstybinė televizija.

Jos reportaže buvo matyti Darajos gatvėmis važiuojančios armijos transporto priemonės. Šis miestas, esantis netoli sostinės Damasko, buvo vienas pirmųjų, sukilusių prieš režimą 2011 metų kovą.

„Antra ir paskutinė sukilėlių ir civilių gyventojų vilkstinė šiandien išvažiavo iš Darajos“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Rami Abdel Rahmanas).

Bendras evakuotųjų skaičius kol kas neaiškus.

Daraja buvo laikoma sukilimo, prasidėjusio nuo taikių protestų prieš Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, simboline tvirtove. Neramumai, prasidėję 2011-ųjų kovą, peraugo į pilietinį karą, nusinešusį jau daugiau kaip 290 tūkst. žmonių gyvybių.

Smarkiai subombarduotas miestas, kurį nuo 2012 metų buvo apsupusios B.al Assadui ištikimos pajėgos, tapo nebetinkamas gyventi.

Per pastaruosius ketverius metus į miestą įvažiavo tik viena maisto produktų atgabenusi pagalbos kolona – tai įvyko šių metų birželį. Kiek anksčiau Darają pasiekė kolona, atgabenusi vaistų.


Šiame straipsnyje: SirijaarmijaDarajakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių