Quantcast

Šiaurės Indijoje susidūrė du traukiniai, žuvo 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Šiaurės Indijoje susidūrus dviem keleiviniams traukiniams žuvo mažiausiai 12 žmonių, o dar 45 buvo sužeisti, trečiadienį pranešė geležinkelių kompanijos atstovas.
Ekspresas „Laknau-Baraunis“ antradienį vakare Utar Pradešo valstijoje nuvažiavo nuo bėgių, kai šonu atsitrenkė į kitą ekspresą.

„Kaip rodo mūsų iki šiol gauta informacija, 12 žmonių, deja, neteko gyvybių, ... o dar 45 žmonės yra sužeisti“, – sakė atstovas Anilas Kumaras Saxena (Anilas Kumaras Saksena).

Gelbėtojai naudoja metalo pjoviklius ir kitą įrangą, kad ištrauktų vagonuose įstrigusius lavonus.

„Tikimės, kad gelbėjimo darbai netrukus bus baigti ir traukiniai vėl galės važinėti ta linija“, – sakė A.K.Saxena.

Rytų ir centrinio regiono geležinkelių generalinis direktorius Madhureshas Kumaras (Madhurešas Kumaras) sakė, kad nelaimė tikriausiai įvyko dėl žmogaus klaidos.
„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad mašinistas dėl kažkokios priežasties galėjo pravažiuoti signalą. Tai atrodo kaip labiausiai tikėtina priežastis“, – sakė jis žurnalistams netoli avarijos vietos Gorakhpūre, už maždaug 240 km nuo valstijos sostinės Laknau.

Aukų pareikalaujančios traukinių avarijos Indijoje yra dažnos. Didžiulis ir nusidėvėjęs Indijos geležinkelių tinklas aptarnauja dešimtis milijonų keleivių per dieną.
Liepos mėnesį 20 žmonių, daugiausia – vaikų, žuvo keleiviniam traukiniui Pietų Indijoje įsirėžus į mokyklinį autobusą.

Vyriausybės 2012 metų ataskaitoje buvo sakoma, kad kasmet per traukinių avarijas šalyje žūsta beveik 15 tūkst. žmonių, pirmiausia – dėl prastai taikomų saugumo standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių