Quantcast

Saudo Arabijoje po tragiško gaisro skaičiuojamos aukos

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijoje per gaisrą naftininkų gyvenamajame komplekse sekmadienį žuvo vienuolika ir buvo sužeista 219 įvairių šalių pilietybes turinčių žmonių, pranešė civilinės saugos pareigūnai.

Jie pridūrė, kad kelių sužeistųjų būklė yra kritinė ir kad nukentėjusieji turi įvairių šalių pilietybes, bet daugiau detalių nepateikė.

Ugniagesių komandos „nuodugniai tikrina visus pastatus“, kad viduje neliktų įstrigusių žmonių, nurodė civilinės saugos tarnyba.

„Incidentas šiuo metu kontroliuojamas, vyksta aušinimo operacijos“, – sakoma kitoje jos žinutėje „Twitter“, paskelbtoje vėliau po pietų.

Nacionalinė naftos kompanija „Saudi Aramco“ paskelbė, kad gaisras kilo gyvenamojo komplekso „Radium“ rūsyje.

„Šiandien 5 val. 45 min. buvo pranešta apie gaisrą Chobare (esančio) gyvenamojo komplekso „Radium“, kurį savo darbuotojams nuomoja „Saudi Aramco“, rūsyje“, – sakoma kompanijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad civilinės saugos ir „Saudi Aramco“ ugniagesių brigados evakuoja gyventojus.

Civilinės saugos tarnybos interneto svetainėje paskelbtose nuotraukose matyti juodi dūmai, besiveržiantys pro vieno pastato langus.

Pulkininkas Ali al Qahtani (Alis Kahtanis), Rytų provincijos civilinės saugos skyriaus atstovas, sakė, kad evakuacija tęsiama gelbstint žmones nuo stogų. Gyventojai pranešė matę tame rajone skraidančius sraigtasparnius.

Kaip nurodoma „Saudi Aramco“ interneto svetainėje, kompleksą „Radium“ sudaro aštuoni šešių aukštų pastatai, kuriuose yra 486 būstai.

„Saudi Aramco“, didžiausios pasaulyje naftos kompanijos pagal naftos išgavimą ir eksportą, pareiškime, kuriuo ji patvirtino pranešimus apie gaisrą, priduriama, kad incidentas tiriamas.

Kompanija nurodo, kad visame pasaulyje samdo daugiau kaip 61 tūkst. darbuotojų iš 77 valstybių.


Šiame straipsnyje: saudo arabijagaisrasžuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių