Quantcast

Rusų teisėsaugininkai griežtina represijas prieš Krymo totorius

  • Teksto dydis:

Kryme po neteisėtų vietos rinkimų Rusijos teisėsaugos pareigūnai ėmėsi griežtesnių represijų prieš vietos totorių bendruomenę ir visus laisvę mylinčius žmones, antradienį pareiškė Krymo totorių asamblėjos Medžliso vadovas Refatas Čubarovas. Todėl jis ketina aptarti padėtį pusiasalyje su Ukrainoje akredituotais diplomatais.

„Virš Krymo totorių ir visų laisvę mylinčių žmonių pakibo reali grėsmė. Apie tarptautinės bendruomenės reakciją į smurto eskalavimą Kryme kalbėsime su virtinės šalių pasiuntiniais susitikime, kuris artimiausiomis valandomis įvyks Kijeve“, – rašė R.Čubarovas savo tinklaraštyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Jis priminė, kad antradienio rytą netoli Simferopolio esančioje Molodižnės gyvenvietėje į Krymo totorių Medžliso nario Eskendero Bariyevo (Eskendero Barijevo) butą įsiveržė FSB darbuotojai, kuriuos lydėjo automatais ginkluoti kariai su balaklavomis. Jie išvertė visus namus ir išsinešė planšetinį kompiuterį bei stacionaraus kompiuterio sisteminį bloką.

Pasak R.Čubarovo, panaši krata antradienį rytą buvo atlikta Bilohirsko rajono medžliso pirmininko Mustafos Asabos namuose. Iš jo namų buvo išneštos knygos jų turiniui patikrinti.

„Kiek vėliau ginkluoti kaukėti asmenys apsupo Krymo totorių Medžlisą Simferopolyje. Netrukus į pastato vidų įėjo FSB atstovai, kurie apieškojo laikraščio „Avdet“ redakcijos patalpas, po to pakilo į kabinetus, tarp jų ir Medžliso pirmininko darbo kabinetą, pradėjo kratas. Prie ginkluotų karių ir policininkų apsupto Medžliso pastato susirinko žurnalistai ir visuomenės atstovai. Okupantai elgiasi įžūliai, reikalauja išsiskirstyti, grasina administracinėmis nuobaudomis“, – pranešė Medžliso vadovas.


Šiame straipsnyje: KrymasUkrainaRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

vvv

vvv portretas
To Hmm.Tu esi dolbajobas.o ne negras.Zinok,kad ten gyvena ne 5 totoriai,o virs 200-ju simtu tukstanciu,kas sudaro apie 15 procentu vis Krymo gyventoju,su nomone kuriu valdzia turi skaitytis,o ne vien uzssimineti represijomis.

Hmm

Hmm portretas
Nu tai kokios čia represijos? Teisėsauga dirba savo darbą. Yra kažkokie tai žmonės užsiimantys netinkama veikla, o tai kad jie totoriai, nereiškia kad represijos yra prieš visus totorius. Čia tas pats kad būčiau negras, mane pasodintų už prekybą narkotikais, o aš šaukčiau apie negrų lygias teises ir represijas.

kur,jngf

kur,jngf portretas
Genocidas tesiasi...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių