Quantcast

Rusijos politikas Marselyje smurtavusiems rusų chuliganams: šaunuoliai!

  • Teksto dydis:

Vienas aukšto rango Rusijos futbolo sąjungos (RFS) pareigūnas ir politikas, pagarsėjęs savo nacionalistinėmis pažiūromis, užtarė rusų sirgalius, dalyvavusius muštynėse su Anglijos futbolo rinktinės gerbėjais per Europos futbolo čempionatą Marselyje.

„Nematau nieko baisaus fanatų muštynėse, – sakė Igoris Lebedevas, RFS vykdomojo komiteto narys ir Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas. – Priešingai, šaunuoliai mūsų vaikinai. Tęskite toliau!“

„Ir nesuprantu aš tų politikų ir valdininkų, kurie smerkia mūsų fanatus. Juos ginti reikia, o kai parvažiuos namo, tada išsiaiškinsime“, – parašė jis tinkle „Twitter“.

I.Lebedvas priklauso Rusijos liberalų demokratų partijos, kuriai vadovauja jo tikras tėvas Vladimiras Žirinovskis.

„Tai, kas įvyko Marselyje ir kituose Prancūzjos miestuose, ne fanatų kaltė, o policijos negebėjimas organizuoti tokius renginius“, – pridūrė jis.

Kitame interviu, „Life.ru“ tinklalapyje, I.Lebedeas tvirtino, kad rusus išprovokavo anglų futbolo gerbėjai, ir spėjo kad pats sporto ministras Vitalijus Mutko mielai būtų įsitraukęs į tas muštynes.

„Aš asmeniškai manau, jeigu Mutko būtų buvęs su fanatais tribūnose ir nebūtų oficialus asmuo, jis taip pat būtų ėjęs muštis su anglų fanatais, nes provokacija buvo būtent iš jų pusės“, – sakė I.Lebedevas.

Tačiau, kai Europos futbolo federacija UEFA pradėjo drausminę procedūrą prieš RFS, Rusijos sporto ministras V.Mutko šį sprendimą pavadino teisingu ir pažadėjo išaiškinti ir nubausti rusų sirgalius, sukėlusius neramumus stadione.

UEFA sekmadienį pareiškė, kad Rusija ir Anglija gali būti pašalintos iš Europos čempionato finalo, jeigu šių komandų aistruoliai toliau smurtaus.

Tada Rusijos RFS paragino savo aistruolius elgtis tinkamai, kad būtų išvengta minėto pašalinimo.

Maskvos miesto parlamentaras Maksimas Motinas taip pat užtarė rusų sirgalius. Televizijai „Dožd“ sekmadienį jis sakė Marselyje viską matęs savo akimis ir pabrėžė, kad „rusų sirgaliai nepadarė nieko nusikalstamo nei stadione, nei už jo ribų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juva

Juva portretas
Kas tuos fasistuojancius azijatus ileido i Europa? Juk jie nemoka civilizuotai elgtis, jie dar ir valgo tik saukstu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių