Quantcast

Rusijos pareigūnai sulaikė „Islamo valstybės“ džihadistų grupę

  • Teksto dydis:

Rusija sulaikė septynis įtariamus grupuotės „Islamo valstybė“(IS) narius, kurie planavo teroro išpuolius Maskvoje ir Sankt Peterburge, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Įtariamieji buvo sulaikyti sekmadienį Uralo Jekaterinburgo mieste, tarp jų yra Rusijos ir centrinės Azijos gyventojų. Grupei vadovavo turkas, nurodoma FSB pranešime.

Sulaikytieji planavo surengti išpuolius Rusijos sostinėje, Sankt Peterburge ir Sverdlovsko srityje, kuriam priklauso Jekaterinburgas, sakoma jame.

Pasak pareigūnų, per kratą įtariamųjų namuose rasta savadarbių sprogmenų gamybos laboratorija, konfiskuota granatų, ginklų ir ekstremistinės literatūros.

Po išpuolių įtariamieji planavo išvykti į Siriją ir prisidėti prie „Islamo valstybės“ džihadistų, sakoma pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad saugumo tarnyba pradėjo kriminalinį tyrimą.

Rusija 30 dieną pradėjo Sirijoje bombardavimo kampaniją, kuria, pasak Maskvos, siekiama užkirsti kelią IS kovotojų veržimuisi į Rusiją, kurioje gyvena daug musulmonų.

Atsakydami IS džihadistai pareiškė spalio 31 dieną susprogdinę Rusijos keleivinį lėktuvą virš Sinajaus pusiasalio. Per katastrofą žuvo 224 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikėkit

netikėkit portretas
ruskių skelbiama dezinformacija. Nieko niekas nesulaikė, bet tyčia visi klaidinami, atseit ir ruskynas kovoja prieš islamo valstybę, kai yra visiškai priešingai, ruskiai palaiko IS ir bombina eilinius sirus.

savas

savas portretas
GERAS KLAUSYMAS.

opa!

opa! portretas
Kodel chocholai notraukoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių