Quantcast

Rusijoje sudužus sraigtasparniui žuvo mažiausiai 19 žmonių

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 19 žmonių žuvo sudužus sraigtasparniui Sibiro šiaurės vakaruose, šeštadienį pranešė Rusijos tyrimų komitetas.

Tyrėjų pranešime sakoma, kad sraigtasparnis Mi-8, skraidinęs 22 žmones, sudužo penktadienį netoli Naujojo Urengojaus miesto ir kad „19 žmonių, kaip rodo pirminiai duomenys, mirė nuo daugybinių sužalojimų įvykio vietoje“.

Šis sraigtasparnis skrido iš Krasnojarsko krašto Sibire į Urengojaus miestą Jamalo-Nencų regione. Orlaivis sudužo penktadienį tarp 14 ir 15 val. Grinvičo (17–18 val. Lietuvos) laiku, nurodė tyrėjai.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninis padalinys buvo informuotas, kad sraigtasparnis pentadienį patyrė „kietą nusileidimą“ už maždaug 80 km nuo Naujojo Urengojaus, bet iš pradžių neminėjo jokių aukų.

Į įvykio vietą išsiųsti gelbėtojai sugebėjo ištraukti iš nuolaužų tris gyvus žmones, nurodė ministerija.

Išgyvenusieji buvo nuskraidinti į ligoninę Naujajame Urengojuje, pridūrė tyrėjai.

Tyrimų komiteto pranešime sakoma, kad avarija galėjo sukelti skrydžių saugos pažeidimai, mechaninis gedimas arba nepalankios orų sąlygos.

Pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl galimų pažeidimų, nurodė tyrėjai.

Nepaprastųjų situacijų ministerija informavo, kad rūkas ir blogas matomumas trukdė rasti orlaivio sudužimo vietą, taip pat organizuoti gelbėjimo operaciją.

Pernai per panašią sraigtasparnio katastrofą netoli Sibiro vakarinio Igarkos miesto žuvo 15 žmonių.


Šiame straipsnyje: SraigtasparnisMi 8SibirasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių