Quantcast

Rusijoje išdavyste dėl Ukrainos apkaltinta daugiavaikė motina

  • Teksto dydis:

Rusijoje išdavyste apkaltinta daugiavaikė septynių vaikų motina, kuri, paskambinusi į Ukrainos ambasadą, pranešė apie galimą rusų karių judėjimą ir kuriai gresia kalėjimo bausmė iki 20 metų.

36 metų Svetlana Davidova buvo sulaikyta praėjusią savaitę maždaug už 240 kilometrų į vakarus nuo Maskvos esančiame Viazmos mieste, grupelei vyrų juodomis uniformomis įsiveržus į butą, kuriame dar gyvena jos vyras ir vaikai, pranešė sulaikytosios sutuoktinis Anatolijus Gorlovas naujienų agentūrai AFP.

Valstybės išdavimu kaltinama moteris iki teismo buvo uždaryta į liūdnai pagarsėjusį Maskvos Lefortovo kalėjimą, informavo jos advokatas Andrejus Stebenevas.

„Ji paskambino, kur jai nederėjo skambinti, ir pasakė, ko nereikėjo sakyti“, – sakė oficialiai priskirtas advokatas, pridurdamas, kad daugiau informacijos pateikti negali, kadangi ji susijusi su „valstybine paslaptimi“.

„Laisvės radijui“ A.Stebenevas sakė, kad moteriai pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 275 straipsnį.

„Ją kaltina dėl valstybės išdavimo, tuo, kad jis išdavė informaciją, kuri yra valstybės paslaptis. Remiantis Gynybos ministerijos išvadomis, preliminariomis, kaip jie vadina. Bus atlikta ekspertizė, (aiškinamasi) kokie tai duomenys, kiek jie buvo vertingi, ir nuo to priklausys jos tolesnis likimas. Straipsnyje numatyta (laisvės atėmimo bausmė) nuo 12 metų“, – sakė jis.

S.Davidovos sutuoktinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo žmona, kuri nepalaikė karo nuo pat konflikto Ukrainoje pradžios, 2014 metų balandį paskambino į Ukrainos ambasadą ir pranešė, kad Viazmos karinė bazė ištuštėjo, o tai leidžia manyti, kad kariai buvo perkelti į Ukrainą.

S.Davidova ir A.Gorlovas augina keturis bendrus vaikus ir dar tris iš jo ankstesnės santuokos. Suimta moteris prižiūrėjo savo jauniausią pustrečių metų dukrytę namuose.
Vyras įsitikinęs, kad jo žmona savo šalies neišdavė.

„Ji nenori, kad mūsų kariai dalyvautų kažkokiame sąmoksle“, – kalbėjo A.Gorlovas ir pridūrė, kad jo žmona nepritaria beveik prieš metus Rusijos įvykdytai Krymo aneksijai.

Vyras sakė, kad jam buvo liepta bendradarbiauti su tyrėjais arba rizikuoti netekti teisės į savo vaikų globą, per žmonos areštą buvo konfiskuoti šeimos kompiuteriai.

Susirėmimai tarp prorusiškų Maskvos palaikomų separatistų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų rytinėje Ukrainoje prasidėjo praėjusį balandį.

Kremlius neigia, kad rytinėje Ukrainoje prieš ukrainiečių pajėgas kartu su separatistais kariauja Rusijos reguliariosios kariuomenės kariai, nors įrodymai rodo priešingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
kas paskambintų iš Lietuvos į kitą šalį ir būtų panašus pranešimas,tai tas žmogus būtų apkaltintas ne tik išdavyste,bet ir šnipinėjimu.Tad tai normali saugumo reakcija.O jei jau ta moteris buvo patriotė dėl įvykių Ukrainoje,tai reikėjo susikrauti lagaminus ir varyti ten gyventi.

Rusijoje

Rusijoje portretas
nuo Stalino laikų niekas nepasikeitė - ta pati fašistinė psichozė.

Bleee..

Bleee.. portretas
ar kas kada nors ir kur nors ištars bei įgarsins toki dalyką KAIP TO DRBILIŠKO KARO, aplaistyto paprastų Ukrainos žmonių krauju, PABAIGIMO SIEKIMĄ!Kaip jums ne gėda, Didieji-Valdantieji!Kaip jūs galite galvoti kad mes toki Durni Runkeliai, kad nesuprantam nieko, ką Jūs darote?! SIEKIAITE TAIKOS!LIETUVAI?MES NIEKADA NEBUVOME KARO KURSTYTOJAIS!TIK DABAR PREZYYYDENTĖ(LILI PŪTĖ) MĖGSTA TOKIĄ MADĄ!TAIKĄ UKRAINAI!TEPRASMENGA KIAURAI ŽEMĖS OLIGARCHAI-NUŽMOGĖJĘ PINIGŲ GARBINTOJAI!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių