Quantcast

Rusija per naujus reidus Sirijoje smogė 10-čiai IS taikinių

  • Teksto dydis:

Rusijos kariškiai sekmadienį pranešė, kad plėsdami savo antskrydžių kampaniją Sirijoje per 24 pastarąsias valandas bombardavo 10 „Islamo valstybės“ (IS) taikinių.

„Per pastarąsias 24 valandas lėktuvai SU-34, SU-24M ir SU-25 atliko 20 išskridimų, – nurodė Gynybos ministerija. – Buvo smogta 10-čiai ISIL (IS) banditų grupių infrastruktūros taikinių“.

Pareiškime priduriama, kad kariškiai plečia savo vykdomą bombardavimo kampaniją.

Nesėkmė „sunaikintų“ Artimuosius Rytus

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) mano, kad Rusijos karinės intervencijos į jo šalies pilietinį karą sėkmė yra gyvybiškai svarbi visiems Artimiesiems Rytams.

„Rusijos, Sirijos, Irako ir Irano aljansui privalo pasisekti, nes kitaip visas regionas bus sunaikintas“, – sakė jis interviu, kurį sekmadienį transliavo Irano valstybinė televizija.

Reikia „karinių pastangų“

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Sirijoje reikia „karinių pastangų“, bet jų nepakaks siekiant užbaigti ketverius metus trunkantį kraujo liejimą šioje karo draskomoje šalyje.

Duodama interviu visuomeniniam transliuotojui „Deutschlandradio“ A.Merkel paragino surengti derybas su visomis konflikto šalimis.

„Dėl Sirijos esu sakiusi, kad mums reikės karinių pastangų, bet karinės pastangos neatneš sprendimo, – sakė ji. – Mums reikia politinio proceso, kuriam sunku prasidėti“.

Vokietijos lyderė pakartojo raginimą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) įsitraukti į bet kokias taikos derybas konfliktui užbaigti ir pažymėjo, kad jo atstovai dalyvavo keliuose Jungtinių Tautų (JT) vadovaujamų derybų ratuose Ženevoje.

„Negalima sakyti, jog mes nematome, kokie baisūs dalykai dedasi – ką Assadas yra padaręs ir tebedaro su statinių bombomis prieš savo paties žmones“, – sakė ji.

Rusija daro „rimtą klaidą“

Maskvos vykdoma bombardavimo kampanija Sirijoje yra „nepriimtina“, sekmadienį sakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), kuris perspėjo, kad Rusija daro „rimtą klaidą“.

„Žingsniai, kuriuos žengia Rusija, ir bombardavimo kampanija Sirijoje yra niekaip nepriimtini Turkijai ... Deja, Rusija daro rimtą klaidą“, – sakė R.T.Erdoganas spaudos konferencijoje Stambulo oro uoste, prieš išvykdamas vizito į Prancūziją.

Atsižvelgiant į draugiškus Maskvos santykius su Turkija, Rusijos veiksmai Sirijoje „kelia nerimą“, sakė R.T.Erdoganas, kuris taip pat perspėjo, kad jie „izoliuos Rusiją regione“.

Rusija ir Turkija seniai nesutaria dėl krizės Sirijoje; Maskva iškilo kaip svarbus B.al Assado tarptautinis palaikytojas, o Ankara ragina jį nušalinti ir laiko tai vieninteliu konflikto sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių