Quantcast

Rusija kaltina Ukrainą dėl smurto

  • Teksto dydis:

Rusija pirmadienį apkaltino Kijevą dėl smurto suintensyvėjimo pietryčių Ukrainoje ir paragino Vakarus nerodyti savo palaikymo tokiais veiksmais kaip naujos sankcijos Maskvai.

Rusija pirmadienį apkaltino Kijevą dėl smurto suintensyvėjimo pietryčių Ukrainoje ir paragino Vakarus nerodyti savo palaikymo tokiais veiksmais kaip naujos sankcijos Maskvai.

Promaskvietiški separatistai, kuriuos, pasak NATO, tiesiogiai padeda Rusijos kariai, surengė puolimą Ukrainos rytuose ir pietryčiuose, o Kijevas šeštadienį pranešė, kad per Mariupolio miesto apšaudymą žuvo 30 civilių gyventojų.

Rusija neigė, kad į pagalbą separatistams siunčia ginklus ir karius, o užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad separatistai tik reaguoja į Ukrainos vyriausybinių pajėgų atakas.

„Matome bandymus sužlugdyti taikų procesą, matome vėl ir vėl Kijevo vadovybės daromus bandymus spręsti problemą, jėga slopinant pietryčius. Tokie mėginimai neturi perspektyvos ir, visų svarbiausia, jie visi veda prie naujų civilių gyventojų aukų“, – sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją.

„Mes tikimės, kad partneriai Vakaruose neliks nuošalyje; kad Europos šalys, visų pirma – Vokietija ir Prancūzija, kurios dalyvauja vadinamajame Normandijos formate, taip pat, kas ypač svarbu, Jungtinės Valstijos, nedarys nieko, kas Kijevo valdžiai sukeltų įspūdį, esą visi jos veiksmai automatiškai sulaukia palaikymo Vakaruose“, – sakė jis.

Rusijos ministras paragino Vakarus nekelti antirusiškos isterijos ir sakė, jog būtų naivu tikėtis, kad separatistai sutiks būti apšaudomi vyriausybinių pajėgų ir neatsakyti.

„Šioje situacijoje laukti kažkokios taikios retorikos iš kitos šalies (separatistų) būtų naivu. Laukti, kad sukilėlių pajėgos nieko nedarys, kai Ukrainos prezidento įsakymu jų miestus, gyvenamuosius punktus ir civilius objektus pradėjo apšaudyti iš sunkiosios ginkluotės – laukti, kad jie paprasčiausiai susitaikys su tuo, kad juos subombarduos – būtų naivu“, – sakė S.Lavrovas.

Jis pridūrė manantis, kad separatistai dabar siekia „likviduoti tas ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų pozicijas, iš kurių gyvenamieji punktai buvo apšaudomi iš sunkiosios ginkluotės“.

S.Lavrovas taip pat sakė, kad Maskva stengsis skatinti kontaktus tarp Kijevo ir prorusiškų separatistų artimiausiomis dienomis.

„Mes įsitikinę, kad taikų procesą būtina atgaivinti, ir dėl to dedame būtinas pastangas, visų pirma tam, kad pagaliau būtų pradėtas visavertis tvirtas dialogas tarp Kijevo ir sukilėlių pajėgų, – pažymėjo jis. – Artimiausiomis dienomis, kaip žinau, tarp jų numatomi tam tikri kontaktai. Mes, kiek leidžia mūsų jėgos ir galimybės, stengiamės tuos kontaktus skatinti.“


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
daug ginklu ukrainai teikia amerikos ir europos fasistai.Reikia matyti ka pridare kijevo fasistai Donecke,Luganske,kiek zmoniu uzmuse.Tyli ir amerikos ir europos fasistai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių