Quantcast

Rusija ieško dingusio ugniagesių lėktuvo su 10 žmonių įgula

  • Teksto dydis:

Rusija pasiuntė aštuonis orlaivius ieškoti ugniagesių lėktuvo Il-76, kuris dingo dalyvaudamas miškų gaisrų gesinimo operacijoje atokiame Sibiro regione, penktadienį nurodė pareigūnai, pridūrę, kad to orlaivio įgulą sudaro 10 žmonių.

„Mes jo ieškome; naujų duomenų apie jo buvimo vietą nėra“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos civilinės aviacijos agentūros „Rosaviacija“ atstovas Viačeslavas Sorogovecas,

Irkutsko srityje dingusiame specialiajame lėktuve, priklausančiame Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijai, buvo dešimt žmonių, sakė vienas ministerijos atstovas.

Pasak pareigūnų, tas Il-76, kuriame sumontuota gaisrų gesinimo įranga, dingo šeštadienį paryčiais, antrąkart išskridęs iš Irkutsko į gaisro gesinimo operaciją taigoje.

„Lėktuvas, su kuriuo buvo prarastas ryšys, gesino apie 900 ha apėmusį gaisrą... Paieškų rajono reljefas labai raižytas, galimas didelis uždūminimas dėl gaisro“, – sakė „Interfax“ vietos mero pavaduotojas Aleksėjus Korotnevas.

Vienas gelbėjimo tarnybų šaltinis sakė, kad per vėliausią pokalbį su dispečeriais lėktuvo pilotai 5 val. 54 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku sakė, kad skrydis vyksta normaliai.

Šaltinis pridūrė, kad apie 6 val. 30 min. Il-76 dingo iš ekranų radarų, o susisiekti su įgula per radiją nepavyko.

Ieškoti dingusio lėktuvo buvo pasiųsti aštuoni orlaiviai, tarp jų sraigtasparniai Mi-8 ir miškininkų lengvasis lėktuvas Jak-18.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių