Quantcast

Prie Kretos – kelių šimtų migrantų gelbėjimo operacija

  • Teksto dydis:

Manoma, kad dėl mechaninio gedimo į pietus nuo Kretos salos dreifuojančiame prekybos laive yra maždaug 700 migrantų, antradienį pranešė Graikijos pakrantės apsaugos pareigūnai.

Jų gelbėjimo operacijai vadovauja Graikijos karinio laivyno laivas.

„Operacija vyksta, turime informacijos, kad laive yra 700 žmonių“, – televizijai „Sky TV“ sakė pakrantės apsaugos pajėgų atstovas Nikas Lagadianas (Nikos Lagadianos).

„Pavojaus jiems nėra, ir laivui pavojus artimiausiu laiku negresia“, – pridūrė jis.

„Operacijai vadovauja Graikijos karinio laivyno fregata“, – kalbėjo N.Lagadianas.

Anksčiau pakrantės apsaugos pajėgų atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad su Kiribačio vėliava plaukiojantis prekybos laivas „Baris“ dreifuoja nuo ankstaus antradienio ryto už maždaug 30 jūrmylių (56 kilometrų) į pietryčius nuo Kretos.

Ji pridūrė, kad tame rajone pučia stiprus vėjas ir oro sąlygos blogėja.

„Ten dabar yra penki laivai, vienas jų – Graikijos karinio laivyno. Migrantai bus arba perkelti, arba jų laivas bus buksyruojamas į artimiausią uostą“, – kalbėjo atstovė.

Tuo metu Graikijos žiniasklaida pranešė, kad migrantai bus atplukdyti į Kretos Ierapetros uostą, tačiau negalės išlipti į krantą, kol jiems nebus atliktas sveikatos patikrinimas.

Graikija yra viena iš šalių, per kurias į Europos Sąjungą (ES) plūsta migrantai ir pabėgėliai iš karo krečiamų arba skurdžių valstybių Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Indijos pusiasalyje.

Pastaruoju metu dauguma atvykėlių bėgo nuo karo Sirijoje, kuris, JT duomenimis, nusinešė maždaug 200 tūkst. gyvybių.

Pabėgėlių srautas Egėjo jūroje labai padidėjo per pastaruosius metus, kai pradėta griežčiau kontroliuoti Graikijos sausumos sieną su Turkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių