Quantcast

Prie Kipro krantų išgelbėta daugiau kaip 80 migrantų

  • Teksto dydis:

Prie Kipro krantų penktadienį buvo išgelbėta daugiau kaip 80 migrantų, kaip manoma, iš Sirijos, kurių daugiau kaip pusė yra moterys ir vaikai, pranešė pareigūnai, nurodę, kad sugedo perpildyto migrantų laivo variklis.

Laivas buvo nutemptas į krantą salos šiaurės vakaruose, netoli Pafo. Pasak pareigūnų, pagalbos tarnybos 83 migrantams teikia pirmąją pagalbą, parūpina maisto, vandens ir antklodžių.

Tarp žmonių, kuriuos Kipro pakrančių apsaugos pareigūnai išgelbėjo iš dreifavusio laivo, yra 37 vaikai, 14 moterų ir 32 vyrai, nurodė policija.

Pranešama, kad visų jų sveikata gera. Atsargumo dėlei į ligoninę buvo nuvežta viena nėščia moteris.

Policija apklausia po vieną suaugusį žmogų iš kiekvienos šeimos, o netoli Nikosijos rengiamas priėmimo centras šiems migrantams.

Laivas trečiadienį vakare išplaukė iš Mersino Turkijoje ir anksti penktadienį atplaukė į atvirus vandenis prie Kipro, o tada sugedus varikliui kapitonas paliko laivą, sakė policija.

Kapitonas pabėgo kita valtimi, pranešė oficialioji Kipro naujienų agentūra, kuri pridūrė, jog migrantai sakė kontrabandininkams sumokėję po 3-10 tūkst. dolerių (2,75-9 tūkst. eurų).

Europos Sąjungai priklausantis Kipras yra vos už 100 km nuo karo draskomos Sirijos pakrantės, bet kol kas buvo išvengęs masinio atvykstančių pabėgėlių srauto.

Tačiau Pafo pakrantės rajonas buvo iš Turkijos veikiančių žmonių kontrabandininkų taikinys. Rugsėjo mėnesį policija tame rajone aptiko 50 migrantų iš Sirijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha!

ha! portretas
buvo sutarta tuos ligu nesiotojus isstumti iju gimtine bet pasirodo!!! kazkur!? nutarta apdergti ES. koshmaras parazitu sliauzimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių