Quantcast

Prancūzijos prezidentas pažadėjo sutriuškinti „fanatikų armiją“

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) penktadienį per ceremoniją, skirtą pagerbti lapkričio 13-osios kruvinų teroro atakų aukas, pažadėjo, kad jo šalis atsakys į „fanatikų armijos“ išpuolius Paryžiuje, rengdama daugiau „dainų, koncertų ir šou“.

„Mes nepasiduosime nei baimei, nei neapykantai“, – sakė F.Hollande'as per ceremoniją Invalidų namų komplekso kieme Paryžiaus centre, kur buvo susirinkę apie 2 600 kviestinių svečių, įskaitant sužeistuosius per smurto išpuolius.

„Visiems jums iškilmingai pažadu, jog Prancūzija darys viską, kad sunaikintų šiuos nusikaltimus įvykdžiusią fanatikų armiją“, – pabrėžė jis kalbėdamas puošniame XVII amžiaus sostinės komplekse, kuriame įsikūrusi kariuomenės ligoninė, muziejus ir yra Napoleono kapas.

Kai kurie žmonės, sužeisti per atakas, sėdėjo neįgaliųjų vežimėliuose, o uniformuoti ugniagesiai ir greitosios pagalbos darbuotojai tyliai stovėjo išsirikiavę eilėmis, praėjus dviem savaitėms po to, kai užpuolikai surengė šaudynes Paryžiaus baruose, restoranuose ir vienuose koncertų rūmuose, taip pat mirtininkų sprogdintojų atakas prie nacionalinio stadiono „Stade de France“.

Ceremonija prasidėjo, kai prezidentas atvyko į Invalidų namų kompleksą šaltą ir apsiniaukusią dieną, skambant nacionaliniam himnui „La Marseillaise“ („Marselietė“), kurį atliko Respublikos Gvardija.

Lapkričio 13-ąją nužudytų 130 žmonių nuotraukos buvo rodomas juodame ekrane, o dainininkai atliko jaudinamą klasikinę baladę „Quand on n'a que l'amour“ („Kai mums belieka tik meilė“), sukurtą belgo Jacques'o Brelio (Žako Brelio).

F.Hollande'as sakė, kad buvo „pavogta 130 likimų; niekada nebesigirdės 130 žmonių juoko“. Prezidentas pažymėjo, kad atakų aukomis tapo žmonės iš daugiau negu 50 Prancūzijos vietų ir 17 šalių.

Jis sakė, kad dauguma nužudytųjų buvo jaunesni negu 35 metų, ir pabrėžė, jog atakų taikiniais tapo populiarios naktinių pramogų vietos Prancūzijos sostinėje, tarp jų barai, restoranai ir koncertų rūmai.

„Jie buvo nužudyti dėl to, kad įkūnijo gyvenimą ... dėl to, kad atstovavo Prancūzijai ... dėl to, kad atstovavo laisvei“, – sakė F.Hollande'as.

Tarp ceremonijos dalyvių buvo kai kurie iš daugiau negu 350 žmonių, sužeistų per tas atakas. Daugelis jų sėdėjo neįgaliųjų vežimėliuose.

Koordinuotos mirtininkų sprogdintojų atakos ir šaudynės baruose, restoranuose, vienuose koncertų rūmuose ir prie nacionalinio stadiono „Stade de France“, surengtos prieš dvi savaites, buvo didžiausi teroro išpuoliai, kada nors įvykdyti Prancūzijos teritorijoje.

Atsakomybę dėl jų prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, o F.Hollande'as tas atakas prilygino karo paskelbimui.

Užpuolikai siekė „pamišėliškų tikslų ir išdavė savo Dievą“, perspėjo jis.

Prezidentas pridūrė, kad Prancūzija atsakys į šias atakas rengdama daugiau „dainų, koncertų ir šou. Mes toliau eisime į stadionus.“

Artėjant iškilmingai penktadienio ceremonijai F.Hollande'as paragino prancūzus iškabinti visoje šalyje trispalves.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
norint naikinti fanatikų lizdą , reikia pirmiausia liautis bučiuotis su fanatikų lizdo kūrėjais ir aktyviais kariautojais , rusais ,nes viena ranką spaudžia ,kita peiliu į nugara ,,,,,sėkmės , mes mylim lietuvą ,o tu ar myli ją ,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių