Quantcast

Prancūzijos musulmonų dvasininkas pasmerkė savo „draugo“ kunigo nužudymą

  • Teksto dydis:

Mečetės imamas Prancūzijos šiauriniame regione, kuriame yra teroristų užpulta bažnyčia, pareiškė esąs „sukrėstas“, kad nužudytas jo draugas katalikų kunigas.

„Aš nesuprantu, visos mūsų maldos dabar skiriamos jo artimiesiems ir katalikų bendruomenei“, – sakė imamas Mohammedas Karabila (Mohamadas Karabila).

Du ginkluoti vyrai įsiveržė į bažnyčią per mišias Sent Etjene diu Ruvrė, paėmė įkaitais mažiausiai penkis žmones, tada perrėžė gerklę kunigui ir paliko sunkiai sužeistą kitą asmenį.

Užpuolikus, kuriuos „Islamo valstybė“ pavadino džihadistų judėjimo „kareiviais“, nušovė policininkai.

„Esu sukrėstas mano draugo mirties; jis buvo iš tų, kurie aukoja savo gyvenimą kitiems; mes mečetėje esame apstulbę“, – sakė M.Karabila.

Su 84-erių Jacques'u Hameliu (Žaku Ameliu) jis susitikdavęs įvairiais atvejais, taip pat ir skirtingų tikybų komiteto posėdžiuose per pastaruosius pusantrų metų.

„Mes kalbėdavomės apie religiją, kaip sugyventi kartu. Jau 18 mėnesių jie puldinėjo civilius, o dabar jie puola religijos simbolius, panaudodami mūsų religiją kaip pretekstą; daugiau to nebegalima leisti“, – sakė jis.

Šio miesto mečetė atidaryta 2000-aisiais sklype, kurį padovanojo katalikų parapija.

Būtent šioje mečetėje vyko laidotuvių ceremonija Imadui Ibn Ziatenui, 30-mečiui parašiutininkui, kurį 2012 metų kovo 11 dieną nužudė džihadistas Mohamedas Merah (Mohamedas Mera).

„Baisus sukrėtimas, vėl sugrąžintas skausmas“, – sakė jo motina Latifa Ibn Ziaten, kuri po sūnaus mirties sutelkė asociaciją kovai su islamo radikalizavimu.

Anot jos, Sent Etjenas diu Ruvrė, kaip ir kiti Ruano regiono miestai, susiduria su islamo radikalizavimu.

„Daugybė šeimų, aplankančių mane, skundžiasi, kad jų vaikai radikalizuojasi“, – pridūrė L.Ibn Ziaten.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kai gi nepasmerks paskiau ju neisileis niekur o dabar jie ramiai pasmerkia ir jais avigalviai patiki o jie ir toliau žudo.

cha

cha portretas
kodel musulmonu vadovai neatskiria teroristu nuo tikro musulmonu tikejimo viena sneka kita daro ir paskui meldziasi uz teroristu sielas iskrypeliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių