Quantcast

Prancūzijos bažnyčios užpuolikui buvo skirtas namų areštas

  • Teksto dydis:

Prancūzas džihadistas, kuriam anksčiau buvo skirtas namų areštas dėl įtariamo terorizmo, dalyvavo antradienį surengtame išpuolyje bažnyčioje, per kurį buvo nužudytas kunigas, o šis faktas dar labiau didina pasipiktinimą dėl saugumo spragų nuo smurto pavargusioje šalyje.

19-metis Adelis Kermiche'as (Adelis Kermišas) buvo vienas iš dviejų užpuolikų, įsiveržusių į bažnyčią šiauriniame Sent Etjen diu Ruvrė miestelyje per rytines mišias.

Jie perrėžė gerklę 86 metų kunigui Jacques'ui Hameliui (Žakui Ameliui), taip pat sunkiai sužalojo vieną maldininką, sakė Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as (Fransua Molenas).

F.Molins'as sakė, kad A.Kermiche'as pirmiausiai atkreipė kovos su terorizmu tarnybų dėmesį, kai vienas jo šeimos narys pranešė apie jaunuolio dingimą pernai kovą. Adelis buvo suimtas Vokietijos pareigūnų; buvo nustatyta, kad jis pasinaudojo savo brolio tapatybe, mėgindamas išvykti į Siriją.

Jam buvo pateikti kaltinimai ir skirta teismo priežiūra, bet gegužę Adelis pabėgo į Turkiją, kur vėl buvo suimtas ir grąžintas į Prancūziją. Ten jis buvo laikomas arešte iki šių metų kovo.

Vėliau A.Kermiche'ui buvo skirtas namų areštas; jis turėjo dėvėti elektroninę apyrankę ir turėjo teisę išeiti iš namų tik darbo dienomis nuo 8 val. iki 12 val. 30 min., sakė F.Molinsas.

Būtent per tą laiką jis kartu su kitu užpuoliku įžengė į šimtmečių senumo akmeninę Šv.Stepono bažnyčią, paėmė įkaitu kunigą J.Hamelį, tris vienuoles ir du maldininkus.

Viena vienuolė sugebėjo pabėgti ir iškvietė policiją, o atvykę pareigūnai mėgino derėtis su užpuolikais.

Ta vienuolė – sesuo Danielle (Daniel) – sakė vietos radijui RMC, kad J.Hamelis dėvėjo baltą kamžą ir stovėjo prie altoriaus, kai užpuolikai „privertė jį atsiklaupti ir nejudėti“.

„Jis mėgino priešintis, jis stengėsi“, – pridūrė ji, sakydama, kad tie vyrai kalbėjo arabiškai, šūkavo ir „įrašinėjo“ savo veiksmus.

F.Molins'as nurodė, kad policija negalėjo šturmuoti pastato, nes trys įkaitai buvo išrikiuoti priešais duris.

Dvi vienuolės ir vienas maldininkas vėliau išėjo iš bažnyčios, lydimi dviejų užpuolikų, iš kurių vienas turėjo pistoletą. Jie puolė policiją, šaukdami „Allahu akbar“ (Dievas (visų) didžiausias).

Vienas užpuolikų turėjo „netikrą sprogstamąjį užtaisą, apvyniotą aliuminio folija“, ir tris peilius. Kitas laikė ranką uždėjęs ant virtuvinio laikrodžio, apvynioto folija, ir nešėsi kuprinę, kurioje buvo panaši bombos imitacija.

„Abu jie buvo neutralizuoti“ ir nukauti policijos, pažymėjo F.Molins'as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių