Quantcast

Prancūzijoje automobiliu į Kalėdų mugės prekyvietę įsirėžęs vyras buvo girtas

  • Teksto dydis:

Vyras, kurio vairuotam automobiliui Prancūzijoje įsirėžus į Kalėdų mugės prekyvietę žuvo vienas ir buvo sužeisti dar devyni žmonės, buvo girtas – alkoholio koncentracija jo kraujyje beveik keturis kartus viršijo leistiną, penktadienį sakė šaltinis policijoje.

Po pirmadienio išpuolio šalies vakaruose esančiame Nanto mieste to 37 metų vyro kraujyje buvo nustatyta 0,18 procento alkoholio. Leistina koncentracija Prancūzijoje yra 0,05 procento.

Jis tebėra ligoninėje, nes po to, kai savo baltu autofurgonu rėžėsi į žmones, kelis kartus peiliu smogė sau į krūtinę. Ligoninėje jį saugo policija.

Tai buvo jau trečias smurtinis incidentas per tris dienas, todėl šalyje kilo nuogąstavimų dėl išpuolių bangos, galbūt – islamo džihadistų. Tačiau vyriausybė sakė, kad tie išpuoliai nėra vienas su kitu susiję.

Nanto prokurorė Brigitte Lamy (Brižit Lami) sakė, kad išpuolį Kalėdų mugėje įvykdžiusio vyro psichikos būsena, kaip atrodo, „pastarosiomis savaitėmis pablogėjo“. Pasak prokurorės, tas vyras gyveno vienas ir dirbo sodininkavimo srityje.

B.Lamy sakė, kad jo automobilyje rastoje užrašų knygelėje yra „painių“ pastabų apie jo „neapykantą visuomenei“ ir „riziką būti nužudytam slaptosios tarnybos“. Jis taip pat tvirtino, kad jo šeima reiškia nepagarbą jam internete.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad jis turėjo problemų dėl gėrimo, o 2006 metais buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl vagystės ir vogtų daiktų laikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių