Quantcast

Prancūzijoje ardomas migrantų „Džiungles“ apėmė liepsnos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje esančią didžiulę neteisėtą migrantų stovyklą, pramintą „Džiunglėmis“, trečiadienį apėmė gaisrai, kai joje besiglaudžiantys žmonės yra iškeliami, pareigūnams pradėjus ardyti šį kompleksą.

Liepsnos išplito praėjus vos kelioms valandoms po policijos saugomų darbininkų atvykimo antradienį. Jie turi išardyti palapinių ir lūšnų miestelį, kuriame glaudėsi 6–8 tūkst. migrantų, norinčių pasiekti Didžiąją Britaniją.

„Mūsų palapinės degė. Kažkas jas padegė, bet aš nežinau kas“, – sakė 16-metis Siddiqas (Sidikas), dėl gaisro buvo priverstas miegoti po tiltu šalia įėjimo į stovyklą.

„Esu matęs daug gaisrų, bet jie nebuvo tokie kaip šis“, – pridūrė jis.

Vienas siras buvo pristatytas į ligoninę, nes liepsnose sprogus dujų balionui buvo pažeisti jo ausų būgneliai. Liepsnos labiausiai nuniokojo palapines palei vieną pagrindinių stovyklą kertančių kelių.

Vietinis pareigūnas, gesinęs liepsnas, naujienų agentūrai AFP sakė: „Bendruomenės turi tradiciją – prieš išsikraustydami jie padega savo namus.“

Antradienį darbininkai, dėvintys šalmus ir oranžinius kombinezonus, elektriniais pjūklais pjaustė trobeles, kurių medines ir plastikines liekanas vėliau į sunkvežimius krovė ekskavatoriai

Migrantų palikti čiužiniai, pledai, drabužiai, puodai ir lagaminai taip pat buvo išvežti.

Šalia Kalė uosto esančios „Džiunglės“ keletą metų buvo prieglauda migrantams, kurie norėdavo patekti į Britaniją prasmukę į sunkvežimius ar traukinius, važiuojančius salos link.

Nutarus panaikinti šią stovyklą pirmadienį į centruose įkurtas laikinas prieglaudas visoje Prancūzijoje iš „Džiunglių“ buvo iškelti 3 242 suaugusieji ir 772 nelydimi nepilnamečiai, nurodė vidaus reikalų ministras.

Remiantis oficialiais duomenimis, šie skaičiai rodo maždaug pusę stovykloje iki prasidedant likvidavimo operacijai gyvenusių asmenų.

Pareigūnai nurodė, kad sutikusieji būti perkelti galės prašyti prieglobsčio Prancūzijoje. Nesutikę su iškelta sąlyga gali būti deportuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių