Quantcast

Ukrainos prezidentas susirgo, opozicija piktinasi, protestuotojai šąla (papildyta)

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, kuris bando slopinti protestų judėjimą prieš jo valdžią, susirgo sunkios formos gripu ir pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą. Tuo metu opozicija piktinasi, jog naujasis amnestijos įstatymas nesumažins įtampos.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, kuris bando slopinti protestų judėjimą prieš jo valdžią, susirgo sunkios formos gripu ir pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą.

Susirgo gripu

„Prezidentas turi ligos lapelį“, - buvo sakoma V.Janukovyčiaus atstovų pareiškime.

Jame cituojamas Valstybinės medicininių reikalų direkcijos vadovo pavaduotojas Oleksandras Orda, kuris sakė, kad V.Janukovyčius susirgo „ūmia kvėpavimo takų liga, kurią lydi pakilusi temperatūra“.

Opozicija piktinasi įstatymu

Ukrainos valdančiosios Regionų partijos frakcijos nario Jurijaus Mirošnyčenkos parengto amnestijos įstatymo priėmimas tik dar labiau padidins įtampą Ukrainos visuomenėje, įspėjo opozicinės partijos UDAR frakcijos lyderis, buvęs bokso pasaulio čempionas Vitalijus Klyčko.

„Vietoje to, kad sumažintų temperatūrą visuomenėje, jis tik dar labiau ją padidins“, - žurnalistams sakė V.Klyčko. Jis kalbėjo po to, kai Ukrainos parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo suteikiama amnestija per pastarojo meto neramumus sulaikytiems protestuotojams.

Opozicijos „pozicija lieka nepakitusi“, ji toliau kovos už visų sulaikytų aktyvistų paleidimą, sakė V.Klyčko.

Žurnalisto paklaustas, ką darys toliau, jis atsakė: „Mes tikrai (eisime) į Maidaną, pas žmones, kalbėtis su jais ir viską jiems paaiškinti“.

Opozicinės kraštutinių dešiniųjų partijos „Svoboda“ lyderis Olehas Tiahnybokas savo ruožtu sakė, kad minimas įstatymas buvo priimtas padarant rimtų Aukščiausiosios Rados taisyklių pažeidimų, nes jo nesvarstė už tokius klausimus atsakingas komitetas ir jis neturėjo būti įtrauktas pirmuoju numeriu į specialiosios sesijos darbotvarkę.

„Šis balsavimas buvo absoliučiai neteisėtas. Tokių įstatymų negalima ir pripažinti. Valdžia jau priprato priiminėti įstatymus pažeidinėdama taisykles ir konstituciją", - sakė O.Tiahnybokas.

Naktis buvo rami

Kijevo Nepriklausomybės aikštėje budintys protestuotojai šildosi prie statinėse kūrenamų laužų, nes oro temperatūra mieste nukrito iki 21 laipsnio šalčio, praneša korespondentai.

Kol kas negauta pranešimų apie jokius praėjusios nakties incidentus šioje aikštėje. Aktyvistai kreipiasi į protestuotojus nuo aikštėje įrengtos scenos. Prie scenos matyti kelios dešimtys protestuotojų, kartkartėmis pasiklausyti aktyvistų kalbų sustoja praeiviai.

Hruševskio gatvėje, kur tebetvyro įtampa tarp demonstrantų ir riaušėms pasirengusios milicijos, yra maždaug 150 protestuotojų.

Vienas protestuotojas sakė, jog praėjusią naktį nebuvo jokių incidentų, išskyrus fejerverkų salvę, kurią demonstrantai maždaug 5 val. ryto paleido vyriausybės būstinės kryptimi.

Protestuotojai sakė, kad tuos fejerverkus skyrė studentų mitingui, kurį Nepriklausomybės aikštėje milicija išvaikė 2013 m. lapkričio 30 d.


Šiame straipsnyje: KijevasneramumaiUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių